Slet

Rå natur i byen

I den superurbane lejlighed i Københavns Sydhavn blandes cool design med farver og materialer hentet fra naturen. Ejeren henter inspiration til sin bolig både i London og på Fyn.

Som mange andre i sin generation er den 37-årige Christian Pedersen en stor fan af den nye byarkitektur i Københavns havneområder. Selv er han vokset op i en palævilla i Odense omgivet af en paradisisk have og frodig natur. Smagen for det urbane landskab fik Christian først, da han flyttede til London, hvor han først læste og siden fik et job i city.

Metropolis i Sydhavnen
Tilbage i Danmark købte Christian som en af de første en lejlighed i Københavns mest futuristiske bygninger, Metropolis i Sydhavnen. Metropolis er kendt for - ud over sin spektakulære arkitektur - at være en af de få urbane bygninger, som er helt omgivet af natur. Den 42 meter høje bygning ligger på spidsen af en halvø, og fra alle rum i Christians lejlighed er der udsigt over vandet. Fra soveværelset er der desuden et flot kig mod Kalvebod Fælled og dens frodige bevoksning.

Inspiration: 10 bud på særlige loftsrum

Varme farver og materialer
Naturen lige uden for vinduet og minderne fra både barndommen og London har været med til at præge den måde, Christian har indrettet sin bolig på. Udgangspunktet var et minimalistisk køkken og to store rum med hvide vægge og enorme panoramavinduer. Cool, men også en anelse køligt, mente Christian. Derfor var det første, han gjorde, at erstatte nogle af de kolde flader i køkkenet og badeværelset med funklende mosaik i varme terrakottatoner.

Breakfast-bar
For at skabe en lidt mere intim stemning i køkkenet, som åbner sig mod stuen, fik Christian bygget en breakfast-bar. Søjlen, som barpladen hviler på i den ene ende, blev beklædt med samme type mosaik som i køkkenet. Dermed blev de to rum, køkkenet og stuen, ved med at hænge visuelt sammen, selv om de nu rent fysisk er delt af baren.

Boligindretning og farveleg

Minimalt og maskulint
Også hvad angår valget af møbler, tæpper og lamper valgte Christian at holde sig til sine to store favoritter, natur og godt design. Christians mor var indretningsarkitekt for Illums Bolighus, og han er nærmest opfl asket med klassikere. Nogle af de første møbler, der landede i hans stue, var et vintagebord tegnet af Børge Mogensen og seks stykker af Charles Eames' berømte hvide Plastic Chair. Kombinationen af varmt vintagetræ og cool plastic viste sig at fungere perfekt. Christian ville have både modernisme og natur, og de skulle mikses på en måde, der klædte både arkitekturen og landskabet udenfor.

Bo med råt genbrugsdesign

Nordiske materialer
Eksotiske indslag i form af zebraskind og udstoppede dyr, som befolker den hippe del af naturtrenden, blev valgt fra. I stedet for besluttede Christian sig for nordiske materialer, naturfarver og kun her og der små, eksotiske accenter. Resultatet er blevet et vellykket miks af en kubistisk sofa, hightech-pendler i alu, stole i krom og plast, sisaltæpper, borde og stole i varme træsorter. Det hele er sat i scene med puder i terrakottafarver og flotte lamper og lygter af mørkt pileflet. Det hele kronet med en minimalistisk piletræsskulptur, købt i et galleri i Stockholm.

Sådan fanger du stilen
Vælg om du vil indrette dig med eksotisk eller nordisk natur.Et miks af de to fungerer sjældent godt.Vær ikke bange for kontraster, men prøv dig frem. Krom og træ fungerer flot, krom og sten virker koldt osv.Brug ægte naturaccenter - strandsten, muslingeskaller,drivtømmer, dekorative terrakottakrukker etc. Vælg tæpper, gardiner og betræk i naturmaterialer. Få inspiration til at fange stilen Urban Nature her.

Læs om en anden boligtrend i 2010: Trendy Tradition her.

Læs mere om: