Slet

Råt og Romantisk i Råbjerg

Hver sommer pakker væveren Puk Lippmann farver, computer og hest og tager tre måneder til sit personlige helle i Nordjylland, hvor der er højt til himlen og langt til horisonten.

Lodskovvad i det smukke Råbjerg Sogn ved Skagen er stedet, hvor væveren Puk Lippmann har indrettet sit sommerparadis, som hun bruger både til ferie og arbejde. Naturen er stor og bar, og himlen er tæt på i det barske landskab.


Den indendørs spiseplads har den smukkeste udsigt over det flade landskab mod vest og aftensolen. Det gamle bord har fået selskab af enkle metalstole med lune fåreskind og tæpper.

Mellemgangen er husets hjerte

Huset er delt op i to afdelinger, som er kædet sammen med en mellemgang, der er åben ud til det fri, men overdækket. Der er mulighed for at lukke gangen med to store porte. Alle husets rum har adgang fra gangen, der fungerer som en kæmpestor entré. Mellemgangen er et af Puks yndlingsrum, og hun siger: - Når porten står åben, er den med til at give en fornemmelse af, at man er midt i naturen, og at rummene og naturen bliver ét.

Køkken med drivtømmer

I den ene halvdel af huset er stuen en slags alrum, som står i åben forbindelse med et mindre køkken. Her er der et skønt miks af gamle og nye ting, som får rummet til at leve. Det blå komfur har Puk og hendes datter fundet på et lokalt loppemarked, og hylderne på væggen over komfuret er lavet af drivtømmer, og her er plads til både kopper og glas og masser af små stillebener af dåser og små legetøjsdyr til barnebarnet og andre barnlige sjæle.

Tapeter skaber stemning

Fra køkkenet er der åben adgang til stuen, som er møbleret spartansk og enkelt med små opstillinger af bøger. For at bryde de store hvide vægge er der tapetseret på

En gammel grøn bænk skaber stemning i gangen og bliver brugt til afsætning af indkøb. Nogle kurve har plads under bænken til diverse overtøj. Hylden over bænken bliver brugt til opmagasinering af ekstra kurve og lanterner. Det gamle syskrin bliver stadig flittigt brugt.

de to vægge ind mod køkkenet. Det er med til at samle hjørnet, og det giver varme og hygge rundt om brændeovnen og åbningen mod køkkenet. På den anden side af mellemgangen er et stort rum, der fungerer som kombineret arbejdsværelse og soveværelse.

Inspirerende arbejdsværelse

Arbejdsværelset er af stor betydning for Puk, og det er vigtigt, at det er et rart og inspirerende sted at være. Det store arbejdsbord står i den ene halvdel af rummet. Ofte bliver bordet for småt, og så bliver både væggen og gulvet taget i brug, når opgaverne skal løses.


De bedste tips fra huset i Råbjerg

• Store læsejl skaber luftige uderum omkring huset
• Tapeter i mønstre er med til at give rummene personlighed
• Brug hele væggen som opslagstavle
• Drivtømmer er et flot materiale til hylder, trin m.m.


Læs mere om: