Slet

Redaktionens bedste loppefund

Vi går ikke af vejen for et godt loppefund her på redaktionen, og mange af os snuser rundt på weekendens loppemarkeder og i retrobutikker, hver gang chancen byder sig. Se, vores bedste kup her!

Der er en særlig tilfredsstillende følelse ved at gøre et godt fund på loppemarkedet, auktion eller i en retrobutik. Uanset om det er fordi, det er noget, man har ønsket sig længe, eller fordi man har fået det til en særligt god pris, så føles det lidt som at have gravet en skat op af jorden. For man gik ikke bare ind i den nærmest kædebutik med design og tog den ned fra en hylde – man fandt den, jagtede den og bød på den.

Vores loppefund

Her på redaktionen elsker vi at fortælle og snakke om vores gode fund, og vi bruger en del tid med at "ih’e" og "åh’e" og "neeej’e" over hinandens skatte. Her vi viser vi nogle af vores favoritter frem.

Louise, praktikant Mad & Bolig og Femina

Jeg fandt to sorte pindestole fra Farstrup møbelfabrik på Ørbæk Marked på Fyn sidste sommer. Jeg er normalt aldrig sådanne steder, men min mor tvang mig – og der stod de så, de stole jeg ledte efter. Skæbnen måtte have villet, at jeg skulle slæbes med på Ørbæk Marked den dag. Jeg fik dem begge for den nette sum af 320 kr. Jeg synes selv, det er et kup!

Kasper, boligredaktør

Jeg tager ofte et kig i den komplette rodebutik Quriosa i Rantzausgade, men har aldrig rigtig fundet noget af værdi. Det vil sige indtil den dag, hvor jeg stødte på dette gigantiske korsstings-papegøjeværk. Egentlig er det ret tacky, men den overdrevne størrelse og de flotte farver gjorde det til et værk, jeg bare måtte eje. Det måler cirka to meter i højden, og jeg regnede med, at det ville være dyrt. Jeg endte dog med at få det for 200 kr. med ramme, hvilket var nærmest latterligt billigt. Folk kiggede ret så underligt på mig, da jeg gik gennem Nørrebro med mine nyerhvervede papegøjer.  

LÆS OGSÅ: Bliv klogere på klassisk retro

Christine, journalist

Jeg fandt denne lampe hos vintagebutikken Lysfabrikken på Frederiksberg, og jeg forelskede mig straks i farven. Har længe været vild med Christian Dells bordlampe, men det var den her farve, der gjorde den perfekt til mit hjem. Prisen har jeg lykkeligt glemt alt om, og det var næppe et kup - men sådan er det jo, når man forelsker sig. 

Susanne Jørgensen, chefredaktør Antik & Auktion

Jeg havde længe drømt om at eje petroleumslampen Petronella, som i sin tid blev designet af Henning Koppel og fremstillet hos Louis Poulsen. Men den var meget dyr, så jeg havde lidt opgivet. Så fortalte min bror, at der stod hele to eksemplarer i en (nu nedlagt) loppebutik i Dronningmølle i Nordsjælland. Jeg ilede dertil, ejeren forlangte 400 kr., og jeg slog til på stedet. Jeg kunne havde fået begge eksemplarer for 600 kr. men besluttede, at jeg kun havde brug for ét og gerne ville unde en anden et godt køb. PS For nylig har jeg set den på nettet til 2.400 kr.!

LÆS OGSÅ: Køb retro på Instagram

Signe, redaktionssekretær Spis Bedre

Mit fine lille egetræsbord med afskallet mintgrøn maling fandt jeg i Blågårdsgade på Nørrebro. Cyklede forbi butikken en dag, hvor bordet stod ude fyldt med en masse andre ting i silende regn og tænkte, at det måske enten ikke var til salg eller også blev ødelagt af regnen. En uges tid efter kiggede jeg forbi igen, og bordet var der stadig – og blev mit for 150 kr. Butikken hedder Topskat og ligger i Blågårdsgade 13. Jeg fik min bror til at komme og hjælpe med hjemtransporten, som foregik til fods med bordet balancerende hen over hans cykel.

Charlotte, praktikant Spis Bedre

Jeg fandt denne Flensted juleenglemobile, Englekor, på et loppemarked her i foråret i TAP1 i København. Jeg har ønsket mig den i mange år, da vi havde den i mit barndomshjem, og den minder mig derfor meget om min barndoms jul og min afdøde mor. Min søster købte én magen til for flere år siden, og jeg har hver jul lige siden tænkt, at sådan en ville jeg også gerne have. Det har jeg så nu! Jeg fik den for 100 kr. i uudpakket tilstand (har set den til 289 kr., så det er et ok godt køb!

Camilla Max

Natascha, redaktionssekretær RETRO

Jeg synes selv, jeg har mange fine fund! En af mine favoritter er Farstrup-gyngestolen, som jeg købte for 50 kr. for mange år siden på loppemarked i min barndomsby, som jeg altid vender tilbage til. Jeg er også ret glad for min sakselampe i teak, som jeg gav 150 kr. for – og mit seneste fund: den skønneste retro-termokande med flet, som jeg længe har ledt efter. 10 kr. en tilfældig søndag på loppejagt.  

Læs mere om: