Slet

Retro-frisørsalon på Østerbro

Træd ind i et gennemført 1950’er-univers i frisør-salonen Circus på Østerbro.

På Østerbro i København ligger frisørsalonen Circus, der er fyldt med nostalgi fra 1950’erne.. Det er den type frisørsalon, hvor damer engang blev vandonduleret, og mænd fik anderumpen sat med brylcreme.

Originalt inventar

René Prakov er den stolte ejer af salon Circus,og det er ham, der har opsporet hver en stump af det originale inventar.  I Renés frisørsalon er ALT – fra lofter, lamper, borde og stole til tørrehjelme, askebægre og hårvand - gennemført, ægte retro og samlet af ham selv. Og i øvrigt for en stor dels vedkommende også sat op af ham selv.

Se også: 6 retroting, vi alle husker

På jagt efter retroting

Designmæssigt er det 1950’erne, der inspirerer ham, selv om han også kan falde for ting fra 40’erne. Og han er fuldblods samler.

»Det er lidt som en sygdom. Jeg er altid på jagt efter ting, når jeg er i udlandet og på f.eks. spejderloppemarkeder i provinsen. Jeg har et lager af retroting, og da jeg skulle indrette butikken her for syv år siden, behøvede jeg kun at købe 2-3 ting,« fortæller René Prakov.

Se også: De 5 bedste retro-profiler på Instagram

Loft af opalglas-plader

Loftet vil få nostalgiske følelser til at strømme op i mange med lidt år på bagen. Det er af opalglas-plader af den type, som før prydede mange butikker fra apoteker til trikotagehandlere.

Se flere billeder fra frisørsalonen Circus i galleriet nedenfor.