Sara Berman
Slet

Retur til glamour

Moderne, individuelt og markant er stikordene. Den britiske modedesigner og eksmodel Sara Berman har pustet liv i et nedslidt georgiansk hus med et miks af klassiske ideer, glamour og velanbragte chokeffekter.

Sara har ført wow-affekten ind i familielivet. Den unge mor til to - Luella på fire og nyfødte Raphael - har skabt et hjem, der matcher hendes pyntede stil med glamourøse tapeter, krystallysestager og skæve opdateringer af datidens stil.
Sara og hendes bankmand David forelskede sig i huset ved første øjekast, og et døgn efter, de havde set det, var det deres. De havde regnet med en hurtig omgang maling og tapetsering, men det udviklede sig overraskende til et halvt års arbejde. Alle elektriske installationer og rør skulle udskiftes, alle pejse bortset fra to skulle flyttes, og de trægulve, der ikke kunne reddes, blev erstattet med nye i det originale mønster.


Sara viger ikke tilbage for kontraster som læder-chaiselongen med knapper og det stribede tapet i biblioteket.


Sara og David arvede den ornamenterede seng efter de tidligere ejere og malede den hvid.

»Man skal efter min mening ikke prøve at lave om på selve husets karakter. Man skal snarere følge den i stedet for at forsøge at gøre huset til noget, det aldrig kan blive,« siger Sara.
Det faldt Sara let at respektere husets historie. Hun er forhenværende model og født med et designer-gen: Hendes mor Helene, der også er modedesigner, er passiv kompagnon i modefirmaet, der ejes af Sara og hendes søster Amiee.
Saras cool køkken med dekadent tapet og glatte marmoroverflader illustrerer hendes øje for
design-detaljer og er udgangspunktet for det sammenhængende farvetema, der løber gennem hele huset. »Jeg ønskede en oplevelse af, at man var det samme sted, uanset hvilket rum man befandt sig i,« siger hun. Køkkenet har fået et ornamenteret baroktapet, spisestuen et metallic og biblioteket et stribet.Tapetet er fra
Designers Guild, køkkenet fra Wentworth Kitchens og de kraftige hylder, Lack, er fra Ikea.Soveværelset er ren dekadence. Toiletbordet har tilhørt Saras bedstemor.


Vinduer fra gulv til loft kaster lys ind i stuen på første sal, hvor moderne møbler som retrolænestolen og Union Jack-puderne er omgivet af sarte farver.Læs også MODEDESIGNERENS INDRETNINGSVITAMINER

Læs mere om: