Slet

Romantisk fristed i Firenze

Barndommens legeplads i citron-haven blev en uhøjtidelig drømmebolig for Sabina Corsini. Hun bor i Firenze i Palazzo Corsinis historiske orangeri med direkte adgang til en vildtvoksende slotspark.

Sabina Corsini - den ene af Corsini-familiens tre døtre, har forvandlet en arkitektonisk perle af et gammelt orangeri i slotsparken til sit private hjem, som hun kærligt kalder for 'la magione' - gemmestedet.
Hun forlod det kaotiske Rom og sit job som rådgiver for vinproducenten Marsiliana og valgte at vende tilbage til sine rødder i Toscanas hovedby for at nyde stedets næsten glemte og helt ubetalelige fred, ro og harmoni. Det var, som om tiden havde stået stille i alle disse år. Og hun var lykkelig for at kunne genopdage stedets magi, der tilsyneladende havde været godt beskyttet mod det kaotisk hvirvlende byliv uden for de tykke gamle mure.

Find din rejse til Toscana på In-Italia.dk

Fra orangeri til bolig

Sabina har med dyb respekt for bygningernes originale struktur og stedets sjæl forvandlet de sarte planters overvintringssted med dets store vinduer, høje lofter og adgang til en af de mest romantiske og unikke parker i byen til det perfekte hjem for sig selv, sønnen Corso og foxterrieren Cipi. Sabina tog fat på restaureringen og ombygningen med en målbevidsthed, som om det alt sammen havde været planlagt i mindste detalje siden barndommes fantasilege og drømmerier på det samme sted.
»Jeg havde ikke lyst til at skabe et klassisk orangeri eller et kunstigt drivhus, men netop et rigtigt hjem,« siger Sabina Corsini.
Det er også grunden til, at Sabina tog alle de ejendele, som hun holdt af og følte sig knyttet til i sit hjem i Rom, med sig til sit genopdagede barndomshjem i Firenze. Sabina fandt de fleste af de øvrige møbler på familiens loft, dækket med støv og næsten glemt, eller på forskellige auktioner. Nogle af dem havde bare brug for et nyt lag maling, andre skulle restaureres grundigere og polstres om. Indretningen er let og lys takket være de store vinduer, det hvidmalede træ og de malede gulve.
»Så det er rart at være her også på de regnfulde dage,« forklarer Sabina.
Hendes åbne sind og hendes mange rejseerfaringer har inspireret hende til at skabe et utraditionelt florentinsk hjem med et let og praktisk interiør. To magelige hindbærrøde lænestole i velour, antikke håndknyttede tæpper og en stor rødstribet sofa tilfører rummet en hyggelig og varm stemning. Store gardiner i vinduets fulde bredde falder fra loftet og giver stedet et blødt og lidt teatralsk strejf. Og blomsterbuketter fra haven er der altid, først og fremmest i røde og rødlige nuancer blandet med hvidt i harmoniske sammensætninger. Den øverste etage er holdt i hvidt som resten af huset, men tilsat pasteller som mintgrøn, gul og pudderfarvet. Ejerens kærlighed til læsning, sommerfugle, strandskaller og elefanter kan aflæses gennem hele husets indretning ligesom hendes glæde ved rejselivet. Sabinas nomadetendenser dokumenteres i talrige rejsefotos og rejseminder.

OM ORANGERIET

Palazzo Corsinis første orangeri blev opført i 1600-tallet som en del af barokhaven. Orangerier var højeste mode på den tid.
Orangeri: Rummeligt drivhus med ekso-tiske planter, typisk forskellige orangetræer. På Palazzo Corsini er det en del af haven og omfatter flere bygninger f.eks. Limonaia.
Limonaia: Stenhus til opbevaring af citron-træer, der dyrkes i potter og ikke tåler frost. I Italien sættes planterne ind i november måned og skal stå mørkt.
Tepidarium: Et lunere opbevaringssted for sarte planter om vinteren. Tepidariet er lunt på grund af vinduerne, og planterne skal have lys.

Læs mere om: