Slet

Romantisk vinteridyl

En venindes charmerende gamle sommer-hus inspirerede Henriette Heegaard og hendes mand til et helt nyt træhus bygget i forskudte plan og med knopskud og små karnapper.

I 2002 købte de et lille sommerhus og satte det fint i stand. Tre år senere blev nabogrunden, som var skov, sat til salg. De kunne se mulighederne for at bygge et nyt og større hus, og så købte de også den grund. Her opførte de så et helt nyt sommerhus, som i dag er blevet deres helårsbolig, suppleret med et sommerhus i Spanien. Nu kan de sidde på deres dejlig store, nyopførte træterrasse og se ud over den grønne plæne og videre over på det gamle sommerhus, som de har beholdt og indrettet som gæstehus til bl.a. børn og børnebørn. John og Henriette driver blandt andet Villa Snekkersten, som er et romantisk Bed & Brunch, beliggende direkte til vandet.

Romantisk country

Den lyse og lette badehotelstil, der kan opleves i Villa Snekkersten, har Henriette ført videre i deres 140 m² sortmalede træsommerhus med hvide vinduer og oplistet tagpaptag. Romantisk country kalder Henriette selv sin indretningsstil, hvor interiøret er en blanding af antikke og nye møbler. Ideen til huset fik hun hos en veninde, der har et elskeligt gammelt sommerhus ved Tuse Næs. Og smukt ligger det nu midt på en stor plæne omkranset af havestue, træterrasser med og uden søjlebåren overdækning og de mange høje, gamle træer.
Som kontrast til husets udvendige farve står alt indvendigt malet i hvidt, og overalt i huset ses indbyggede og integrerede skabe, døre, hylder og senge speciallavet til huset. De mange småsprodsede vindues- og dørpartier giver solen fri adgang til de lyse stuer. Et stort alrum med køkken i åben forbindelse med stuen med svensk kakkelovn og spisestuen danner boligens centrum.

Juletræ i køkkenet

Køkkenet er tegnet af Anne Nexø Larsen og passer perfekt ind i den romanstiske stil. Der er fire meter højt til loftet i stuen, så det er oplagt at stille et juletræ netop her. Et par trin nede ligger pejsestuen med bløde sofaer og en fantastisk flot pejs.
Dobbeltdøre fører ud i havestuen, der er indrettet med et svensk slagbord med indbygget bænk omkring. Parrets soveværelse ligger i et lavere niveau, et par trin nede bag spisestuen. Her findes også et af boligens to store, dejlige badeværelser med kar og ovenlys fra et lille tårnvindue.
I det ellers gennemførte hvide look dukker den røde farve forfriskende op på plaider, puder, porcelæn, papir, pynt og meget andet. Henriette har altid været glad for rødt, så det er ikke en kulør, hun henter frem specielt til jul.


Se Henriette Heegaards opkrift på brunkager


Vind Lise og Kristian Septimius Krogs store julebog 'Hjem til jul' om de smukkeste julehjem og menneskene i dem

Læs mere om: