Slet

Rustikt og personligt

STED: DANMARK. Fra nedrivning af vægge til design og udsmykning. Ejerne har stået for det hele i deres utraditionelle køkken bygget på gasbeton, gamle brædder og kreativ nytænkning.

Der er masser af gode ideer at plukke i dette køkken, som ejerne selv har designet og bygget op fra bunden. Grundmaterialerne er gasbeton og gamle og nye gulvbrædder, som giver køkkenet et rustikt og levende præg. Køkkenet ligger i en 110 m² stor lejlighed, hvor det breder sig over et areal, der oprindeligt var to små rum.

Som det første har ejerne banket al pudsen af væggene for at komme ind til de rå mursten og bindingsværket, som nu pryder to af væggene. Omkring arbejdspladsen er væggene malet i en mørk, grå nuance, og i resten af køkkenet står de i rå mursten. Vælger man at have vægge med rå mursten, er det en god idé at lakere stenene med en mat lak, da de ellers godt kan drysse lidt.

Køkkenmodulerne er bygget op af multiplader, som er meget nemme at arbejde med. Man skærer dem selv ud i de ønskede mål og limer dem sammen. Pladerne kan man male i hvilken farve, man ønsker. Her er der valgt en lys grå, som understreger stilen i resten af køkkenet.

Skuffer, skabe og plader er alt sammen lavet i høvlede brædder (fer og not), som er limet sammen. Alt træ er efterbehandlet med bejdse, og ejerne har valgt en smuk, mørk nuance, mørk eg, der giver masser af glød til træet. Med tiden vil bejdsen blive lysnet af slid og sollys. Bordpladen er fundet hos Genbyg og stammer fra et gammelt værkstedsgulv i Kanonbådshallerne på Holmen.

De åbne skuffer, som faktisk bare er en plade med et håndtag monteret på, er en rigtig god idé, hvis man gerne vil opnå et mere personligt køkken, hvor tingene gerne må ses.

Øverst til højre:
Centralt i rummet i forbindelse med vinduet er der monteret en praktisk, lille køkkenø. Barnestolen og 70'er-uret er loppefund. Rørføringen er gemt bag et specialbygget bræddeudtag, der er lavet, så det passer til resten af køkkenet.

Til venstre:
1. Bog med fugleprint, 190 kr. og rød kande,
135 kr. (R.O.O.M.). Fletkurv, 59 kr. (Skjalm P.). Ophæng med lampemotiv, 250 kr. (Tina Bendtsen). Vase med motiv, design Anna Carina Dahl, 395 kr. (Stilleben). Metalskinne til knive, 49 kr. (Ikea).

2. Spisesektionen består af to mindre borde, som kan trækkes sammen, hvis man er mange. Til hverdag bruges det ene til f.eks. at tegne og skrive ved og det andet som spisebord. Hynderne til bænken er syet med en lille læderstrop, så de kan hænges op som dekoration på væggen. Stof, Patricia, pr. m 39 kr. (Ikea). Skum og læderstrop fra Hyndeskrædderen.

3. For at få mere skabsplads i køkkenet er der på den ene endevæg monteret tre højskabe med en dybde på 30 cm. I skabene bliver al kolonial opbevaret. Skabsfronterne er malet med tavlelak og bliver brugt til at skrive små beskeder og til at tegne på. Stol, Tolix, 1.098 kr. (Grønlykke).

Læs mere om: