Slet

Sæsonens loppe-tendenser – efterår/vinter

Udendørsloppemarkederne er ved at lukke ned for i år, men det betyder, at dørene åbnes for loppe-sæsonen indenfor. Du har måske allerede et par loppe-ønsker i baghånden, som du håber på at støve op i løbet af efteråret og vinteren – og ellers giver vi dig her 5 gode bud på, hvad er falder i loppegængernes smag lige nu.

Ligesom inden for alt andet, er der skiftende mode, når det gælder loppefund. Men hvad jagter loppefolket i denne sæson? Vi har allieret os med en ekspert, der giver 5 bud på, hvad du skal gå efter dette efterår/vinter.

Eksperten

Jens Storgaard er 49 år og ejer Stari Antik & Classic og har siden midten af 1980’erne handlet med og sat gamle møbler i stand, indtil han i 1994 gjorde sin hobby til sit erhverv. I dag formidler han primært møbelklassikere, lamper og kunstindustri var midten af det forrige århundrede – altså dansk designs såkaldte guldalder.

5 lopper, der hitter 

1. PH-lampen

På få er denne PH-bordlampe af messing med grønlakerede skærme steget voldsomt i pris. Den blev udført i et begrænset antal i midten af 1990'erne, og den oprindelige udsalgspris var dengang 3.800 kr. I dag er prisen 13.800 kr., hvis man er heldig at finde den i god stand.

2. Rømerglas

Rømerglas i mange flotte farver er en af de ting, vores ekspert, Jens Storgaard, mærker stor efterspørgsel efter. De smukke glas giver middagsbordet et personligt præg, når der dækkes op til gæster, hvis man blander farverne, og så har det naturligvis også noget at sige, at priserne er overkommeligt. Fra 125 - 250 kr.

3. Skulpturelle lamper

Lamper med specielle former - særligt i messing eller friske farver - passer godt ind i en moderne boligstil. Og hvis lamperne er fremstillet til en særlig restaurant, hotel eller som industribelysning, ryger prisen endnu en tak i vejret. Et godt eksempel er Konkylie-lampen her formgivet af Louis Weisdorf og i sin tid produceret til Tivoli. 8.500 kr.

LÆS OGSÅ: Kähler-hittet Svend Hammershøi

4. Dansk keramik

I både udland og indland er der købere til dansk keramik, og det er især anerkendte formgivere og keramikere som Arne Bang, Palshus og Nils Thorsson-unika fra Royal Copenhagen med fine glasurer, der e rinteresse for - som f.eks. denne dråbeformede unika-vase af Nils Thorsson i okseblodsglasur t.v.

5. Særlige figurer

Genrelt er hverken Royal Copenhagen- eller B&G-figurer hverken på mode eller særligt dyre. Men for tidligere figurer og "erhversfigurer" fra B&G som sygeplejeren, maleren og elektrikeren samt forskellige kvindefigurer er pris og efterspørgsel ganske høj.Her Johannes Hedegaards "Knælende kvinde" i delvis turkis glaseret chamotteler til 13.800 kr.

Læs mere om: