Slet

Server Bordeaux til fisken

Hvidvinene fra Bordeaux er fortrinlige til fisk og skaldyr eller til en sensommerfrokost med f.eks. franskinspirerede retter

Mad & Boligs vinpanel anmelder i denne uge hvidvine fra Bordeaux.

Det var med en vis bekymring, vi fastlagde prisniveauet til maks. 100 kr. for smagningen af hvidvin fra Bordeaux. Rødvine har længe haft et højt prisniveau på de kanter, selv om det er muligt at fi nde udmærket rød Bordeaux til under 100 kr. Men efterhånden som smagningen skred frem, forsvandt vores bekymring. Navnlig Graves-vinene udmærker sig på niveau med Loire og Bourgogne til priser, der i hvert fald ikke er højere end i de to distrikter.
 

DET BETYDER STJERNERNE

????? Topvin (excellent)
???? Storartet
??? Udmærket
?? Acceptabel
? Skuffende
+ Godt køb - For dyr

Før smagningen var Château Beauregard fra Irma til 80 kr. bestemt ikke den første vin, der ville være faldet os ind som ledsager til en fin gæstemiddag med en fiskeforret eller blot til at nyde uden mad. Men her er masser af kvalitet for pengene i Graves.

Blandt vores seks udvalgte hvidvine er der store forskelle i smag og fylde. Generelt egner de hvide fra Bordeaux sig til traditionelle hvidvinsretter som fisk - grillet, kogt eller stegt - og så lidt tungere fransk inspirerede landretter med svinekød og and samt en god paté til en sensommerfrokost. Sauvignon Blanc er den mest dominerende drue til hvid Bordeaux sammen med Sémillon, der tilfører fyldighed til vinene, og Muscadelle, der er mere aromatisk. Vindervinen fra Vieux Chateau Gaubert er 50 pct. Sauvignon Blanc og 50 pct. Sémillon.

Skønne favoritter / Januar 2015

Læs mere om: