Slet

Skål for skåle!

Intet hjem uden en skål! Vi bruger dem til alt fra dejæltning til opbevaring og fremvisning af fine genstande. Vi hylder skålen og al den anvendelighed med fire flotte eksemplarer.

Skålen er et ældgammelt og praktisk stykke husgeråd, som findes i utallige materiale: Fra simpelt træ og ler over ødselt sølv og krystal til praktisk plastic. Her får du fire varianter af den uundværlige ting.
 
1. Cloisonné er et ældgammelt kunsthåndværk i metal og emalje, udviklet til perfektion i Kina fra 1200-tallet. Skålen her er kinesisk, dekoreret med femkloede drager og blev solgt for 2.600 kr. hos Lauritz.com 
 
2. Pletsølv blev opfundet i 1742 i England som en billigere erstatning for ægte sølv og består af en gering af f.eks. krom og nikkel. Den store skål af pletsølv med drueklaser og bladværk gik for 3.000 kr. hos Laurtiz.com 
 
3. Stentøjskåle har mange fans, især hvis de er lavet af den dansk-tyrkiske keramiker Alev Siesbye (f. 1938). Denne store skål fik hammerslag på hele 150.000 hos Bruun Rasmussen. 
 
4. Sigvard Bernadotte var svensk prins og bror til dronning Ingrid men derudover en fremragende designer. Hans mest udbredte design er nok Margretheskålen fra 1952. Smuk og dertil superpraktisk.