Slet

Slip smagen løs

Designeren Tricia Guild spår farvernes comeback, og giver sit bud på farveglæde med et ’royal twist’ i sin nye kollektion, baseret på inspiration fra den engelske dronning Elisabeths kunstskatte.

- Vi fortsætter med at udvikle The Royal Collection sammen med kongehuset, men den bliver ved med kun at bestå af stoffer og tapeter. Der er ingen planer om at udvide den med håndklæder, sengetøj og andet tilbehør til boligen, som ellers er normalt for Designers Guild, siger Tricia Guild, som glæder sig over den forhåndsinteresse, der har vist sig for kollektionen, og den åbenhed, vi i modsætning til de minimalistiske senhalvfemsere viser for farver og mønstre.


Tendens til flere farver

- I de seneste år har vi vist os mere parate til at bruge farver og mønstre i hjemmet. Man ser det overalt, men det er især synligt på møbelmessen i Milano, og jeg lægger mere og mere mærke til udlandet. Det er en global tendens, og selv helt unge mennesker holder sig ikke tilbage fra at benytte tapeter.
Efterhånden som vi rejser mere og mere, udvides vores appetit på alt, der er nyt og anderledes, end det vi kender i forvejen. Det gør os åbne for nye indtryk. Men eftersom flere og flere er vant til at rejse og gør det hyppigt i kraft af deres arbejde, ønsker vi også, at de omgivelser, hvor vi tilbringer vores tid, er skabt specielt for os - f.eks. hoteller og restauranter. Vi ønsker at føle os hjemme, selvom vi er på farten, og det giver plads til individualisme, siger Tricia Guild og anbefaler, at man bruger kollektionen på samme måde som alle andre stoffer og farver.
- Jeg tror, de fleste vil finde en eller flere dele af kollektionen nem at bruge i deres egne omgivelser. For nylig boede jeg på The Grammercy Park Hotel i New York, hvor man uden at blinke blander beton, træ og moderne kunst og design med tunge silke- og velourstoffer. I hotellets restaurant har man udsmykket en af væggene med et fantastisk mønstret velourtapet, som minder om flere af tapeterne i den nye kollektion, og på mange måder er det et godt eksempel på, hvordan man blander det klassiske med det moderne. Som med alt andet handler det nok mest om individuel smag og fantasi, så slip smagen løs.

Tricia Guilds nye kollektion, 'The Royal Collection by Designers Guild' produceres og distribueres af Designers Guild, og det er første gang, det britiske kongehus har tildelt en licens til et andet firma i kongehusets navn. Kongehuset ejer rettighederne til kollektionen, og overskuddet går til at vedligeholde de kongelige samlinger. Med andre ord var det en ren ære for Tricia Guild at designe kollektionen.
Stoffer og tapeter fra 'The Royal Collection' er i handelen i september.

Læs mere om: