Slet

Slotspark som forhave

STED: FIRENZE ITALIEN. Sabina Corsini er vendt tilbage til sit barndomshjem i Palazzo Corsini, hvor hun bor i orangeriet med den gamle slotspark som forhave

»Selv om huset ikke er stort, så føles det sådan på grund af det kæmpestore udendørs areal, der glider sammen med Palazzo Corsinis gamle park,« fortæller hun.
Ikke sjældent har Sabina besøg af venner fra forskellige dele af verden, som kommer for at nyde Italiens søde liv, hvor det udfolder sig allerbedst. Lokale venner kommer forbi til et glas vin efter arbejdstid eller en improviseret tallerken pasta. Og hvor skulle man kunne slappe bedre af efter en hård arbejdsdag end i Sabinas paradis.

Haven anlagt i 1621

Haven, som Philippo Corsini erhvervede som en del af ejendommen tilbage i 1621, har gennemgået tre epoker. Det første anlæg var færdigt omkring 1677, hvor Gherardo Silvani havde skabt sin 'giardino Italiano' med barokanlægget, der introducerede de dengang moderne orangerier, geometriske blomsterbede med kunstfærdige former, mens formklippede hække, citronbede og hovedstien flankeret af statuer skulle vidne om arkitektens kunstneriske tilbøjeligheder.
Haven blev beskrevet som 'fortryllende... og side om side med de ædle planter, som beriger den, er den desuden forædlet med antikke og moderne skulpturer.'
I årene omkring 1834 gennemgik Palazzo Corsini og den omkringliggende park store forandringer, der gjorde den til et romantisk haveanlæg med små busketter at gemme sig bag, en lille bakke og en dam med vandliljer. I dag er de små busketter blevet til frodige lunde og mindre skove, der indrammer de to sider af parken som store grønne vinger.
Den sidste omlægning af parken kom i det tyvende århundrede, hvor prydplanter som lavendel, roser, pæoner og japansk kirsebær blev introduceret og var med til at gøre parken til det mest fantastiske sted at være om foråret.
Sabinas store engagement og overlegne evne til at istandsætte det gamle orangeri har overbevist hendes familie om, at hun vil være den rette til at tage hånd om renoveringen af deres ejendomme i det sydlige Toscana. Hendes restaureringsarbejder har ændret mange traditionelle toscanske landhuse til charmerende og unikke feriehuse til udlejning.

Læs mere om Sabina Corsinis romantiske fristed i Firenze

Her kan du få information om Sabina Corsinis feriehuse

Læs mere om: