Slet

Slut med bællevin

Nu anbefales kvinder max. at drikke syv genstande om ugen – Det får ”Damer og Druer” op på barrikaderne og sige ud med bællevin og ind med kvalitetsvin.

Nyder du et godt glas vin, så skal du altså til at tænke dig nøje om, når du begynder at hælde ned af den billigste papvin fra supermarkedet. For ryger der alt for meget bællevin ned, har du ikke længere plads til kvalitetsvinen. Der er nemlig nye anbefalinger på vej fra Sundhedsstyrelsen. Hvor det før var 21 for mænd og 14 for kvinder, der var grænserne, bliver anbefalingerne nu halveret, så det er 14 for mænd og syv for kvinder.

Kræftens Bekæmpelse har længe ønsket at få anbefalingerne længere ned, da mange undersøgelser viser en sammenhæng mellem højt alkoholindtag og brystkræft.

LÆS OGSÅ: Meld dig ind i Damer og Druer

Her på Madogbolig.dk har vi skabt "Damer og Druer" - Facebook-gruppen, som samler kvinder, der elsker vin. Men elsker du vin, så behøver Sundhedsstyrelsens anbefalinger slet ikke at gøre dagen i dag til en sørgedag. For du kan stadig nyde din yndingsvin med god samvittighed. Syv glas om ugen er da stadig en pæn sjat - specielt hvis du nyder hver en dråbe. På "Damer og Druer" bruger vi de nye anbefalinger til at komme op på barrikaderne og sige ud med dårlig bællevin og ind med vinen, der er den rene livseliksir, og hvor syv glas om ugen faktisk er nok til at opnå ren nydelse.

HVAD MENER DU
Hvad mener du om sundhedsstyrelsens anbefalinger? Deltag i debatten ved at skrive i kommentarfeltet helt forneden.

Læs også:
 

     
Slut med blå tænder Meld dig ind i
Damer og Druer på Facebook
Bad dig selv i rødvin
Læs mere om: