Nikolai Monies har designet loungesofaerne og de firkantede plantekasser. Specialsyede gardiner i sejldug kan trækkes for og skærme for vind og kulde.
Slet

Smykkedesignerens skulpturelle terrasse

Dramatiske kontraster og naturlige materialer, tæmmet og poleret så det hverken bliver for pænt eller for vildt. Gerda Lynggards terrasse er markant som hendes smykker.

Overdimensioneret, skulpturelt og vildt på den flotte måde. Sådan kan man beskrive Gerda Lynggaard og Nikolai Monies' smykker. Og deres hjem og terrasse er gennemført tro mod de samme egenskaber. Stort, stedsegrønt og altid med naturen som centrum. Både hjem og terrasse nord for København er det hele og lidt til.


Gerda Lynggaard med Luka,
som hun mødte en dag, og
som siden er flyttet ind.


Loungesofaerne har Nikolai
Monies designet. Puderne er
syet hos Odense Fjerfabrik.


Gerda og Nikolai har valgt
den stedsegrønne buksbom
som primær beplantning på
terrassen. »Den er sjov, fordi
den kan formes, og så holder
vi af den, fordi den grønne
farve udstråler saftighed og
glæde i alle sæsoner«.



Bregner og siv har Gerda taget hjem fra
Dyrehaven. Eneste farveklat i det sorte
og grønne er Gerdas yndlingsblomst,
lilla kattehale, der bl.a. kan ses i vasen
midt på terrassen. Nikolai har designet
og lavet de firkantede plantekasser i
træ, der er malet med sort narvsværte.

Der er nærmest noget japansk stringens, dog uden bonsaitræer og vandløb, over deres have. De har helt deres egen stil.
Med Dyrehaven som nærmeste nabo og udsigt over havet fra modsatte terrasse har de i bogstaveligste forstand den rå natur lige uden for havelågen. Inden for lågen er naturen stadig frodig og dominerende, men tæmmet og styret i både former og farver.

Stort er godt

Terrasse:

14 x 18 m. Er også indgangs-partiet til boligen og blev bygget samtidig med huset i 2005. Grunden blev købt med et gammelt bjælkehus i 2003.

Her bor:

Gerda Lynggaard, 59 år og chefdesigner i Monies, med sin mand Nikolai Monies, 54 år og adm. direktør i Monies, samt deres yngste søn Niels på 17 år og hunden Luka - et miks af en svensk gårdhund og en finsk bjørnehund. Den ældste søn Robin på 24, som er maler, er flyttet til familiens hus i city på Gl. Mønt.

Det er det det store, som dominerer både på terrassen og i haven. Træfade og overdimensionerede lerpotter er købt enten hos det forgangne Yin & Yang, eller de er transporteret hjem fra rejser til bl.a. Singapore. Træerne i haven og buksbommen i de store plantekasser har Gerda og Nikolai købt hos Kongevejens Planteskole i Birkerød, som har specialiseret sig i store træer og buske.
»Det er et godt sted for sådan nogle som os, som er mest glade for store ting, og som ikke har 15 års tålmodighed til at se planterne vokse til,« forklarer hun.

Plads og varme

Terrassen fungerer som mødested for naboerne i de i alt syv huse på vejen. Det er hyggeligt at sidde her sammen med dejlige naboer og deres hunde, som også godt må komme på besøg.
For at kunne forlænge tiden på terrassen har familien fået specialsyet gardiner af sejldug til terrassens sider. På den måde kan de holde vind og kulde ude til sen eftersommer. Det betyder også, at selvom der er trukket el til terrassen til varme, så har den faktisk aldrig været tændt. Alligevel drømmer Gerda og Nikolai om, at de, når de bliver gamle, får sat vægge op af glas og lagt varme i gulvet, så de kan nyde alle årets sæsoner.

Læs mere om: