Ved spisebordet er der skønt miks af det rå industrilook og gamle svenske møbler. Bord og stole er fundet på et marked i Frankrig og er af mærket Tolix. Den originale petroleumsovn kan varme hele huset op en kold vinterweekend.
Slet

Sommerhus med råt look & charme

Med sans for detaljerne og i en absolut gennemført stil har Bjørn og Kim Stiler indrettet deres sommerhus i Munkerup i en blanding af råt industrilook og afskallet sødme.

OVERBLIK

Hvad: Sortmalet sommerhus fra 1951. 70 m2
Hvor: Munkerup i Nordsjælland
Hvem: Bjørn og Kim Stiler, indehavere af boligbutikken K&Co Antik på Vesterbrogade 177, 1800 Frb. C
www.k-co.dk


Huset ligger et smut fra kysten, og fra havelågen ledes man gennem en vildtvoksende have ind til det lille træhus, der er omsluttet af grønne vækster.
Det sortmalede sommerhus er fra 1951 og var ejet af et ældre ægtepar. »Da vi overtog det, var der en trist stemning med græsplæne, birketræer og et par grantræer i haven. Alle naboer og forbipasserende kunne kigge lige ind. Og så trængte det indvendigt til en overhaling. Alt skulle laves,« fortæller Bjørn.


Det var buen over indgangen til havestuen, som Bjørn
og Kim faldt for som det første ved sommerhuset. På
en kølig aften kan de tunge gardiner trækkes for, så
varmen bliver inden døre. Den åbne havestue fungerer
også som sommerhusets indgan. De gamle jerngitre
er franske og har stået på en kirkegård. De er købt
på et loppemarked i Nordsjælland.
Morgenmaden indtages under parasollen lige ud for
havestuen. Det fine gamle havemøbelsæt er svensk
og købt på auktion i Sverige.

Fransk-svensk stil

Med sin mors gamle opskrift på maling, en blanding af vægmaling og hamsterspåner, malede Bjørn huset indvendigt for at skabe et lyst, rustikt udtryk. Og siden hen har hele sommerhuset gennemgået en forvandling med vægt på at bevare de gamle, originale detaljer og tilføre nogle nye holdbare løsninger. »Vi har istandsat løbende, som vi har haft tid og overskud til det. Og ikke alt har været planlagt. F.eks. fik jeg en dag nok af det lille køkken, efter jeg havde været alene heroppe og haft gæster. Så jeg tog en beslutning og bankede det hele ned og byggede op igen, så det blev mere åbent og praktisk,« fortæller Bjørn.
Indendørs kører parret suverænt deres gennemførte stil, primært med møbler fra Frankrig og Sverige, som de finder på markeder og auktioner rundt omkring, og som de også forhandler gennem deres butik K&Co på Vesterbrogade i København. Alt har en historie og et tidligere liv, og passionen for antikviteter er ikke til at tage fejl af. Tingene skal passe sammen og være æstetiske, men stilen ændrer sig alligevel løbende. For nogle år siden blev både sofa og sofapuder udskiftet, og en tur til Frankrig gav inspiration til det rå industrilook. »Først syntes vi, det var grimt med stål og jern, men nu kan vi næsten ikke få nok,« siger Bjørn.

Se også parrets lejlighed i København og læs mere om deres butik:
Passion for antikt
Svensk-Gustavianske antik-fund på Vesterbrogade

Læs mere om: