Slet

Sprælsk håndværk

STED: DANMARK. Keramikeren Trine Fournais bor klassisk i en eventyrlig naturidyl. I sit eget hjem holder hun de livlige kulører fra kopper og fade i kort snor for at få rum til inspiration og ro.

Stuen er familiens favoritsted. Her er flere mindre rum nu slået sammen til ét stort. Det har givet plads til en centralt placeret pejs, der er synlig fra alle fire verdens-hjørner, og som samtidig fungerer som understøtningspunkt for en stor del af loftkonstruktionen. Pejsestuen med de hyggelige Raffel-siddemøbler fra italienske Depadova er Trine Fournais' absolutte favoritsted. Det er her, hun giver sig tid til fordybelse med enten en bog eller med en skitseblok, og det er her, hun sidder og nyder den afslappende varme fra den store pejs.

Stuens indretning er foretaget med vægt på det naturlige udtryk. »Da vi bor midt i naturen og i et meget gammelt hus, har det været vigtigt for os at skabe et hjem, der med sit farve- og materialevalg kan harmonere med omgivelserne. Vi ville gerne forsøge at skabe en sammenhæng mellem overgangen fra det at komme udefra og ind,« fortæller Trine Fournais og fortsætter:

»Jeg elsker også farver, men jeg ville ikke kunne holde ud at bo i et hjem med for eksempel en rød sofa op ad en blå væg, hvis du forstår, hvad jeg mener. Det ville virke forstyrrende, og jeg ville meget hurtigt blive træt af det. I stedet vil jeg hellere have pangfarverne i små doser i form af et par orangerøde kaffekopper på sofabordet, som man tager ud igen for næste gang at bruge en pistaciegrøn kop.«
Farver er for Trine Fournais først og fremmest tilbehør i form af et billede, en pude eller en plaid. De store flader skal helst fremtræde i lyse naturlige farver, gerne med lidt kontrast af eksempelvis mørkt træ, som virker utrolig flot.

Naturen Inspirerer

Inspirationen til hendes porcelæn kommer helt klart fra naturen. Hun har altid været glad for de organiske former, og da hun løbetræner meget og bor lige op til skoven, henter hun masser af inspiration der. »Jeg kan tit komme hjem og tænke gud nej, det der blad kunne da se fantastisk ud, hvis man lige lavede om på det ene hjørne. Så kunne det blive til en smadderflot tallerken. For eksempel er mine kopper og tallerkener inspireret af en åkande, der står på et blad,« fortæller hun. Inspirationen kan også komme fra en vandpyt, som med sine bløde former kan være meget dekorativ.

Læs mere om Trine Fournais' idylliske hus og om hendes værksted

Den 39-årige Trine Fournais er født i Silkeborg 1968 er handelsuddannet og har i flere år arbejdet som direktionssekretær, før hun sprang ud som autodidakt keramiker Hun har startet sin egen virksomhed under navnet Flower Me. Navnet stammer fra hendes tapas-sæt, der danner en blomst. Flower Me betyder også at forkæle sig selv. www.flowerme.dk

Læs mere om: