Sofabordet er gamle industripaller, som Bjørn fandt i en lade hosen bonde i Frankrig. Der skulle lidt overtalelse til, før Kim ind-villigede i at bruge dem som sofabord.
Slet

Svensk-Gustavianske antik-fund på Vesterbrogade

Bjørn og Kim Stiler realiserede drøm om at starte egen antikvitetsforretning med butikken K&Co på Vesterbrogade.

Da Bjørn og Kim Stiler skulle ud at finde nye, antikke møbler til deres den nye og mindre bolig på Frederiksberg, var de enige om, at de ville indrette sig med fokus på den svensk-gustavianske stil. For det er den stilart, der altid


Bjørn ville ikke have for meget 'køkkenstemning', og det er lysekronen midt i lokalet med til at bløde op på. Køkken elementerne er fra Ikea, det lille spisebord er et gammelt fransk bagerbord, og stolene er fra en café i Paris.

køber med hjem, når de er på auktion eller markeder. Og det er selvfølgelig samme stil, der nu også dominerer i deres butik K&Co på Vesterbrogade. De åbnede butikken samtidig med flytningen som et led i at få en frisk ny start på tilværelsen. »Men da vi åbnede forretningen, kom også de franske antikviteter med ind over, og det er altså nogle lidt sjovere ting, som giver mulighed for at lege mere med udtrykket.«

Maling med æg
De fleste møbler er hentet hjem fra markeder og auktioner. Da mange af møblerne ofte trænger til en kærlig hånd, har Bjørn og Kim indrettet et værksted i baglokalerne i forretningen, hvor tingene bliver restaureret efter gamle teknikker. »Jeg fandt en gammel opskrift på maling med ingredienser af æg, mælk og linolie. Den har jeg bl.a. malet spisebordet med, og det giver en fantastisk velouragtig patina, som kan tåle tusch og rødvin. Processen er langsommelig, for det skal tørre over tre måneder. Men resultatet er bare så meget flottere, og nu kan jeg aldrig male med andet,« fortæller Bjørn.

»Mange af de ting, vi sælger i forretningen, kommer 'på prøve' derhjemme. Vi kan ikke sælge noget, vi ikke selv kan lide. Men så sker det også, at enkelte ting ikke kommer tilbage i forretningen,« griner Bjørn.


Se møblerne fra K&Co på k-co.dk

Læs mere om: