Slet

Tag på Europas største loppemarked

Store, større størst. Frankrig er et mekka for retro- og vintageentusiaster, og det største europæiske loppemarked, La Braderie, finder sted i Lille.

10.000 stader fyldt med alskens antik- og retroguf. Lyder det for godt til at være sandt? Det er det ikke, for netop sådan er Frankrigs, ja Europas, største loppemarked La Braderie i Lille. Markederne menes at stamme helt tilbage fra det 12. århundrede.

Se også: 5 af Københavns bedste loppemarkeder

Skattejægernes paradis
Her bliver loppe-elskernes hedeste drøm til virkelighed for markedets over 2 mio. besøgende, og det er nærmest umuligt at gå derfra uden et godt kup i tasken. Her finder du ældgamle porcelænsdukker, skønne lamper til hyggekrogen i stuen, interiør fra det franske landkøkken, blikskilte, plastikmøbler i vilde farver, porcelæn med fransk charme, utroligt meget kuriosa og fantastisk julepynt.

De 5 bedste retro-profiler på instagram

33 timers loppejagt
Én gang om året, nemlig den første weekend i september, lukker alle veje i indre by i Lille for at skabe plads til Europas største loppemarked med over 10.000 stader. Og med en åbningstid på 33 timer fra lørdag formiddag til søndag midnat er der masser af tid til at inspicere alt på markedet og ikke mindst gøre gode fund. Alle kan deltage, og det er gratis at være med.

Boligbloggerens tips til kunstkøb

Prisniveauet minder om danske loppemarkedspriser, men en smule billigere, og så er omfanget af skatte naturligvis ekstremt meget højere.

Kig med i vores galleri, og se de mange fine fund fra La Braderie.

Læs også: 6 retroting, vi alle husker

Lille ligger i Nordfrankrig, har ca. 227.000 indbyggere. I bil kan turen fra Danmark til Lille gøres på ca. 10 timer. Air France flyver fra København til Lille via Paris. Se mere på Lille tourism

Europas største loppemarked