Slet

Udendørs antik-glæder

Lev livet i det fri i den milde årstid – naturligvis omgivet af dine kønne gamle ting, se bare her!

De søde sommermåneder er over os, og vi elsker at leve livet på altan, terrasse og i have. Men det betyder ikke, at vi ikke kan bruge vores antikke fund og sjove retro-ting - tværtimod! Lad dig inspirere af vores fire små opstillinger.

Robust og skrøbeligt

Den emaljerede kande er en solid klassiker, som kan findes på mange loppemarkeder eller hos marskandisere. Den har nok oprindeligt mest været brugt til vand, og det bliver den stadig – bare med nogle kønne grene i også. Lidt mere sart er den hvide opsats i opalineglas men skøn at skue på sommerbordet.

Kønt med glas og sølv

Når antikelskeren forlægger middagen udendørs, skal der alligevel stadig være stil over foretagenet. Hvis du har en platmenage stuvet langt ind i et skab, så find den frem, puds den op, og brug den som en antik overraskelse på sommerbordet!

Ej blot til mad

Barselspotten blev før i tiden fyldt med suppe som en gave til den nybagte mor. Nu om dage vil vi nok hellere sætte blomster i den hyggelige antikvitet, gerne naturens vilde – de passer godt til det grove lertøj.

Kaffe med retro-manér

Intet er så sommerligt som et udendørs kaffebord. Herpå passer rustikt porcelæn godt, f.eks. stellet ’Koka’ fra den svenske Rörstrands Porcelænsfabrik. Stellet blev designet af Hertha Bengtsson i 1956, og er i dag en svensk klassiker, som også kan findes på danske loppemarkeder.