Slet

Vin feder ikke - hvis du er kvinde

Ny undersøgelse viser at rødvin ikke feder - hvis du er kvinde med moderat forbrug

Ifølge en ny undersøgelse har kvinder med et moderat forbrug af vin mindre risiko for overvægt, end kvinder der drikker mineralvand. De har også en mindre risiko for ekstrem fedme end kvinder, der slet ikke rører alkohol.

Forskningen tyder på, at en kalorie fra alkohol påvirker vægten mindre end en kalorie fra andre fødevarer. Teorien er, at leveren, hos folk der har et moderat hverdagsforbrug, udvikler en særlig forbrændingsmetode, som laver alkohol om til varme i stedet for fedt.

Opdagelsen kommer fra en 13 år lang undersøgelse af 19.220 amerikanske kvinder udført af forskere ved Bringham and Womens Hospital i Boston, USA. De interviewede kvinderne, hvoraf 38% ikke drak alkohol, om deres alkoholforbrug.
I løbet af de 13 år undersøgelsen varede, tog de kvinder, der ikke drak alkohol, mere på end de kvinder, der var knap så afholdende.
Af de alkoholnydende kvinder tog de der drak rødvin mindst på, mens kvinder der drak øl eller stærke drikke som whisky eller vodka tog mest på.

Rapporten, der er udgivet af det anerkendte Archives of Internal Medicine, synes at modbevise den ellers bredt accepterede teori om, at der skulle være en sammenhæng mellem alkoholforbrug og overvægt.
Så kvinde, nyd din rødvin - i moderate mængder….

 

 

Læs mere om: