Tendenser

10 hyggelige ideer til dit efterår - både inde og ude

Bring efteråret indenfor, og indret med bløde tekstiler og naturens nuancer, eller kast dig over hyggelige DIY-projekter med materialer fra skoven eller haven.

Udenfor bliver det koldere, men med få kneb kan du gøre det lidt varmere indendøre. Tænd op i pejsen, og gør dig klar til et hyggeligt efterår med bløde tekstiler og kreative projekter.  Nogle af tingene kan du endda sagtens kan lade blive julen over. Se alle 10 tips herunder!

SE OGSÅ: Efterårets 20 flotteste lamper

1. service i efterårets nuancer

Brug service i efterårets brune og grønlige nuancer, når bordet skal dækkes. Du kan sagtens mikse forskellige stel. Tilføj guldfarvet bestik som et gyldent glimt på bordet. 

2. Hyggekrogen

Er dine møbler stringente, så læg en plaid i din lænestol, og gør det til en hyggelig krog, der indbyder til at nyde en kop kaffe.

3. Pynt op med efterårsblade

Brug ting fra naturen for at understrege løvfaldet udenfor, som her, hvor røde efterårsblade pynter i en vase. 

4. Kreativitet med naturen 

Gå på jagt efter små grene med kogler, og tør selv skovens blade, som du kan bruge i årstidens kranse, til uroer eller andre kreative projekter.

5. Evighedsbuket

Hvis du i løbet af sensommeren har plukket vilde blomster, kan du nå at tørre dem og hænge dem i boligen. Du kan også lave din egen evighedsbuket ud af de tørrede kvaster, men pas på, hvis du vil blande bundterne, da de er skrøbelige

SE OGSÅ: 15 smukke sofaborde til din stue

6. Æbler i indretningen

Efterår betyder æblesæson, og du kan bruge dem til andet end æblekage. Gør dem til en del af indretningen ved f.eks. at stille dem frem i en skål på havebordet til glæde for jer indenfor og havens fugle.

7. Bløde tekstiler

Lad plaiden ligge fremme, og drop at folde den pænt efter brug. Bløde tekstiler gør indretningen mere varm og hyggelig, og sætter du ovenikøbet lænestolen ud i rummet, indbyder den straks til en tænkepause.

8. Indbydende velkomst

Gør noget ud af indgangen til dit hjem med planter på trappeopgangen, så du kan byde dine gæster ind i varmen på en indbydende måde. Vælger du et nåletræ med jordklump, kan det genbruges og pyntes til jul.

9. Køkkenhygge

Svampe er en populær spise i efteråret, og sammen med nødder, æbler og andre af sæsonens råvarer slår de stemningen an i køkkenet. Stil dem frem i en kurv i køkkenet, og lad årstidens forråd blive en del af køkkenhyggen.

10. Efterårskrans

Det er ikke kun i juletiden, du kan lave kranse. Find grene i naturen, og bind dem sammen til en efterårskrans, der kan pynte på døren eller væggen. Kransen her binder du ved at bøje en meget tyk ståltråd til en cirkel og derpå sno en mindre omkring, mens du tilføjer bær og blade tæt ved. Fortsæt hele kransen rundt.

Mere inspiration?

Det rette gulvtæppe kan gøre en stor forskel for stemningen i din stue eller spisestue. Vi giver dig tips og inspiration til trendy tæpper til dit hjem lige her til under 1000 kroner. Find dem alle her!