Tendenser

10 tips til at skabe det perfekte stilleben

Et stilleben er en nem løsning til at tilføre nyt liv til din bolig. Det kræver blot, at du flytter lidt rundt på hjemmets interiør. Her har har vi samlet 10 tips til at skabe det perfekte stilleben.

Et stilleben handler om at sammensætte ting, der tilsammen fortæller en historie eller vækker en følelse. Med andre ord handler et stilleben om at skabe et farvespil, et tema eller en opstilling, som er rart for øjet og underbygger boligens stemning.

Et stilleben er derfor en nem løsning til at tilføre liv til din bolig, da det blot kræver, at du flytter lidt rundt på vaser, bøger og hjemmets andet interiør.

Tag udgangspunkt i genstande, du allerede har – og gerne nogle med en historie. Hvis du kun bruger nye ting, kan dit stilleben blive upersonligt, og det er netop det modsatte, der er meningen.

Herunder hart vi samlet 10 tips til at skabe det perfekte stilleben. 

LÆS OGSÅ: 9 indretningstips, der giver nyt liv til dit hjem

10 tips til at skabe det perfekte stilleben 

TIP #1: Et klassisk tip, når det kommer til at lave et stilleben, er at mikse ting i forskellige materialer. Hvis du holder dig til ting fra samme farveskala, bliver udtrykket ikke for larmende.

TIP #2: Ting fra naturen skaber ro og giver et stilleben sjæl, så tænk gerne blomster, grene eller sten ind i det.

TIP #3: Tænk gerne i kontraster, når du laver et stilleben, for så får det liv. Her er der arbejdet med forskellige højder.

TIP #4: En bænk eller et konsolbord er oplagt at lave et stilleben på. Desuden giver bredden mulighed for afstand mellem tingene og et mere luftigt udtryk.

TIP #5: Lad en enkelt farve være den gennemgående tråd i dit stilleben. Det får genstandene til at hænge sammen.

TIP #6: Selv om ting er praktiske og nødvendige, kan man sagtens gøre en æstetisk dyd ud af opbevaringen af dem. Så drop skabslågerne i køkkenet, og udstil dit service, så du også kan nyde det, når det ikke er i brug.

TIP #7: Et vitrineskab er perfekt til at udstille både små og større effekter som stilleben. Bare sørg for, at der er balance og harmoni, så den ene side eller hylde ikke bliver tynget mere end resten.

TIP #8: Puder kan sagtens pynte andre steder end i sofaen. Arrangér dem f.eks. i en bunke på sofaen, så gæsterne selv kan vælge.

TIP #9: Brug køkkenbordet til at udstille ting, der både er en fryd for øjet og rare at have lige ved hånden. Skærebrætterne i gyldent træ fungerer som et varmt modspil til den kølige marmorbordplade.

TIP #10: Bøger er gode som base for et stilleben, og de hjælper med at få en klædelig højde ind i arrangementet.

LÆS OGSÅ: 11 stemningsfulde lysestager