Tendenser

10 trendy tæpper til under 1000 kr.

Det rette gulvtæppe kan gøre en stor forskel for stemningen i din stue eller spisestue. Vi giver dig tips og inspiration til trendy tæpper til dit hjem lige her til under 1000 kroner.

Du kan forandre din bolig og opdelingen af dine rum ved at tilføje et gulvtæppe til din indretning. Ved at placere et gulvtæppe i din stue eller spisestue, kan du nemlig nemt samle og opdele små funktioner i dit hjem og dermed skabe en funktionel og behagelig stemning. Et tæppe kan samtidig hjælpe til med at forbedre akustikken i dit hjem og skabe en cool wow-effekt.

Læs også: 6 smukke sengeborde

Tæpper og indretning

Der er noget for enhver smag, når det gælder tæpper, for de findes i alverdens materialer, mønstre og farver. Valget af tæppe er med til at præge stilen i dit hjem, og hvad enten du vælger et gulvtæppe af blødt eller hårdere materiale, et det muligt at skabe et stringent eller blidt udtryk, som passer til lige præcis din indretning. Vi giver dig her tips til, hvordan du vælger det helt rigtige tæppe til dit hjem:

FÅ FLERE GODE RÅD OG BOLIGINSPIRATION MED MAD & BOLIG!

Sådan vælger du dit tæppe:

  • Fladvævede og ensfarvede tæpper giver din indretning et stringent udtryk, som er godt, hvis du vil have dine møbler i fokus.
  • Højluvede og mønstrede tæpper styrer indretningen i dit hjem, og giver din stil et blidt udtryk.
  • Er dine møbler ensfarvede, kan dit tæppe sagtens tåle at bære et mønster, hvorimod det bør holdes neutralt, hvis din indretning indeholder mange farver og materialer.
  • Er dit rum lyst, kan du med fordel kaste dig ud i et mørkt tæppe og dermed skabe kontrast.
  • Er din stil minimalistisk, kan du tilføje lidt ekstra til din indretning ved at investere i et tæppe med etniske mønstre.
  • Giv dit gulv et grafisk udtryk, og investér i et tæppe med knald på farverne, hvis du tør, eller hold dig til én specifik farve i flere nuancer.

Inspiration: 10 fine lysestager til dit hjem! 

Tip: Husk et gummiunderlag til dit tæppe. På denne måde forhindrer du, at det løse tæppe rykker på sig på dit gulv. Har du eller din familie støvallergi, er det smartest at vælge et fladvævet tæppe fremfor et højluvet, da dette er nemmere at støvsuge, og der dermed kan gemme sig færre støvpartikler, som kan genere.

I galleriet har vi samlet 10 trendy tæpper til under 1000 kr., der passer til enhver smag og stil:

Giv din stue mere farve med et gult gulvtæppe. Dette kan give varme til et ellers koldt rum. Tæppet på billedet er fra Bloomingville og kan købes her til 756 kr. 

Mino Runner Rug er et smukt og stilrent gulvtæppe, der kan hjælpe med at tilføje et grafisk element til indretningen. Du finder gulvtæppet her til 714 kr. 

En gulvløber er aldrig en dårlig idé, og slet ikke dette fra House Doctor. Et gulvtæppe til f.eks en entre er med til at give en hjemlig og hyggelig følelse. Du finder gulvtæppet her til 929 kr.

Dette gulvtæppe fra Gobi Rosa giver i den grad farve til et rum, så hvis du er lige så vild med farver som os, så er dette tæppe lige noget for dig. Det koster 607 kr.

Naturmaterialerne er kommet indenfor, og de er kommet for at blive, så hvorfor ikke have et gulvtæppe af jute? Du kan finde gulvtæppet fra Søstrene Grene her til 228 kr. 

Ligesom tæppet før, er dette tæppe fra Ellos også lavet af jute. Det giver din stue varme og kan gøre stuen mere jordnær. Find gulvtæppet her til 599 kr.

Dette fine gulvtæppe er også fra Ellos og vil pynte i mange rum med mønstret og den fine farve. Den støvede grønne farve på gulvtæppet giver kontrast til et ellers lyst rum, men uden at tage for meget fokus. Du finder gulvtæppet her til 299 kr.

Dette lækre uldtæppe fra Nordal i rolige farver og grafiske mønstre vil pynte i de fleste stuer.

Hvis du vil have et lidt mere neutralt gulvtæppe, er dette grå tæppe fra Jotex en god mulighed. Du finder det her til 749 kr.

Dette fine vævede bomuldstæppe fra Ellos vil kunne pynte i mange stuer med dets flotte mønster og de fine frynser. Du finder det her til 799 kr. 

Der kan forekomme affiliate-links i artiklen.

 

Mere inspiration: Et rundt tæppe er godt mange steder i hjemmet

Gulvtæpper er ofte firkantede eller rektangulære, men faktisk kan de runde af slagsen også bruges mange steder i hjemmet. 

Hvis dit badeværelse f.eks. har meget gulvplads, kan en rund bademåtte gøre noget rigtig godt for rummet. Det gør pludselig, at der kommer lidt former ind, fremfor at alt er kantet. 

Det runde gulvtæppe er også flot især under et rundt spisebord - her er det ekstra flot hvis gulvtæppet er den del større end bordet, så stolene også kan være der. 

Du kan bruge et rundt gulvtæppe i alle rum i huset, hvis du ønsker at give et mere livligt udtryk i indretningen. 

 

Foto Anitta Behrendt

Her bruges det runde tæppe i soveværelset. Den brune farve går flot i et med gulvet og skaber ro. Det er også praktisk, så der er lidt varmt på gulvet, når man træder ud af sengen. 

Mere inspiration?

Se her, hvordan du finder det perfekte tæppe til din stue. Både når det kommer til stil og funktion. Se hele guiden her!