Tendenser

10 Wegner-stole du skal kende

En Wegner-stol må siges at være en ægte dansk designklassiker. Manden bag, Hans J. Wegner, har lavet nogle helt utrolig smukke stole. Vi har samlet 10 Wegner-stole, vi gerne ville eje.

Hans J. Wegner er en af Danmarks store stjerner inden for møbeldesign. Selvom han både arbejdede som arkitekt og designede alt fra sølvtøj til tapet, så var det primært hans stole, der gjorde ham verdensberømt. I 1940’erne, 50’erne og 60’erne lavede han nogle ikoniske stole, som stadig bliver beundret og solgt i dag.

Se også: Wegner's Y-stol: Historien om en designerstol

Hvem vil ikke eje en Wegner-stol?

Som sagt har Wegner designet utallige stole, som kan stemples som ikoniske. Her taler vi både om spisebordsstole og loungestole, der nærmest er en skulptur i sig selv. Han står blandt andet bag kontordrejestolen, påfuglestolen, gyngestolen, venusstolen, skalstolen og ikke mindst Y-stolen, der må siges at være hans mest succesfulde design.

Y-stolen - CH24 så dagens lys i 1949. Stoleklassikeren udstråler i den grad godt håndværk, hvilket fx kommer til udtryk i de mere end 120 meter papirsnor, som sædet er håndflettet af. Det betyder, at stolen kan leve op imod 50 år.

Hans J. Wegner er et fremragende eksempel på, at godt håndværk og enkelt design, men banebrydende design er den perfekte opskrift på en designklassiker, som kan bruges flere årtier, efter de blev skabt.

Vi har lavet et lille galleri med 10 af de Wegner-mesterværker, som du skal kende, vi er vilde med og som har ændret møbeldesign for altid. 

Læs også: 5 designstole du bør kende

10 Wegner-stole du skal kende

Wegner-stole