Tendenser

11 boligtendenser, vi ser overalt på Instagram lige nu

Har en boligtrend først fundet fodfæste på Instagram, spreder den sig typisk som ringe i vandet. Her får du 11 boligtendenser, som ikke er til at komme udenom på Instagram for tiden.

Man kan roligt sige, at vores hjem har været i fokus de seneste par år. Det er nok det sted, vi har brugt mest tid under pandemien, for det har for de flestes vedkommende ageret både bolig og arbejdsplads.

For nogle af os har de mange timer hjemme næret lysten til at lave om og fået os til at indse, at nogle ting skal laves om.

Det ses også i de boligtendenser, der hitter på Instagram i øjeblikket. Vi vil gerne omgive os med humoristiske nips, og behovet for komfort ses på de sofaer, der trender, og det er let at fortabe sig i de æstetiske fotos med smukke farver og mønstre.

Her får du 11 boligtrends, som er svære at undgå i Instagram-feedet for tiden. Måske kender du dem allerede – og måske kan du finde inspiration.

11 tendenser, vi ser på Instagram lige nu

1. Splat!

En kæmpetendens lige nu er glas i alskens farver og strukturer. Vi har længe set det farvede glas, men på det sidste er en ny trend dukket op i stor stil, nemlig splattereffekten på både glas og keramik. Det skal være sjovt og legesygt, som det ses på disse vilde drikkeglas fra Studio Arhoj.

2. Solidt understel

På det sidste har vi set meget til det trebenede sofabord, og jo tykkere ben, jo bedre. Robust er godt, hvad enten bordet er i træ, beton, marmor eller noget helt fjerde. Et godt eksempel på et sofabord med ben, der nærmest ikke kan blive tykkere, er Gear-bordet fra NORR11, som både fås som sidebord og sofabord.

3. Rummet sat i relief

Relieffer er en af de største trends lige nu, både i kunsten og som detaljer på møbler, som på NORR11-bordet ovenfor, hvor benene nærmest ligner græske søjler. Alt, der stikker frem, er sejt og sjovt. Kunst med både relief og en vild farve, som for eksempel dette værk fra Kristina Krogh, kan skabe et så effektfuldt et udtryk, at du måske ikke behøver andet på væggen.

4. Græsgrøn længsel

Mens pastelfarverne fader ud, bliver der plads til de stærkere mellemfarver, og grøn – som i virkelig grøn – er en af de hotteste farver for tiden. Vi ser den både i modebilledet og i indretningen. Tilføj den diskret i form af en kop eller en skål, eller hvis du er lidt mere modig, kan du sætte en græsgrøn plakat i en matchende ramme. Hvis du tør, kan du male en dør, en dørkarm eller måske endda en hel væg grøn, som her hos influencer Marie Jedig.

5. Søde sommerfrugter

Frugter er ikke længere noget, der kun hører til i en skål på køkkenbordet. Nu finder du dem som motiv på keramik, duge, glas og lampeskærme, eller som dekoration lavet ud af perler.

6. Skakmat

At være i sit hjem skal være sjovt, og derfor må møbler og interiør gerne være humoristisk. I forbindelse med det ser vi i højere grad skaktern i alle mulige farver. Her som et skakternet gulvtæppe hos Nomads og andre steder på keramik, gulve eller fliseborde. Ternene behøver langt fra at være perfekte, så hvis du har et kreativt hjerte, kan du sagtens selv male en gammel skål eller lysestage ternet, for eksempel med neglelak.

Se også 9 andre boligtrends, der hitter på Instagram her

7. Håndværk er hot!

De seneste par år har de fleste af os prøvet at gå i isolation i eget hjem i minimum en uges tid, og det kan føles som en reel indespærring, hvis ikke man har noget sjovt at fordrive tiden med. Det har sat gang i diverse kreative projekter. Vi har malet vægge, lavet smykker, eller er begyndt at strikke. Også kreativt håndværk er skudt op og er blevet en kæmpestor boligtrend, også på Instagram, hvor for eksempel broderi, patchwork og pojagi er populært.

8. Solsikker

Den solgule farve kan kun lede tankerne hen på sommer og varme dage. Har du været sydpå i sensommeren, har du sikkert kørt forbi store marker med solsikker, der alle som én vender sig mod solens ansigt og følger med, som den bevæger sig over himlen. For tiden er solsikken rykket indendøre, hvor bare tre blomster er nok til at skabe den skønneste sommerromantik på sofabordet, i vindueskarmen eller på skænken.

9. Lys i former og farver

Du har helt sikkert set – og højst sandsynligt også hoppet med på – kæmpetrenden med de snoede stearinlys, som satte gang i en hel lys-revolution. Blandt andre Hay og belgiske Stan Editions har lavet stearinlys, der kan stables som byggeklodser, og nu er olielysene også tilbage. Trenden med farvet glas har fusioneret med lystrenden, og det har fået brands som Studio About til at skabe fineste olielys i glas.

10. Bæredygtig terrazzo

Upcycle, genbrug og DIY-projekter. Vores hjerner er ved at have indstillet sig på at tage hensyn til miljøet i vores livsstil, og også i vores indretning bliver vi draget af den bæredygtige tankegang. Det har sat sit præg på Instagram, hvor flere bæredygtige tiltag vinder frem. Blandt andet ”fake terrazzo” i form af genbrugsplastik bliver brugt til at skabe dekorative sideborde for eksempel fra Small Revolution.

Læs også: 13 bolig-profiler, du skal følge på Instagram

11. En god flyder

Ser den blød ud, er den det sikkert også! Komforten er i centrum, når vi vælger sofaer for tiden, og det er også det, vi falder for på Instagram. Især den rynkede Togo fra Ligne Roset samt den bløde og boblende Camaleonda fra B&B Italia er ikke til at komme udenom. Selvom de to flydere hitter lige nu, har sofaerne mange år på bagen, begge designet i 70’erne, og er dermed et par af de 70’ertrends, der gør comeback for tiden.