Tendenser

11 stemningsfulde lysestager

Skab hjemlig hygge med lysestager. Vi har samlet 11 fine lysestager til at kreere et varmt og flot stilleben i dit hjem. Find inspiration lige her.

Lysestager kan bruges til mange ting og ved mange lejligheder. De kan være med til at skabe en hyggelig stemning omkring spisebordet eller lyse stuen op en mørk aften.

Men en lysestage fungerer også som en del af interiøret, og har du mod på det, kan du skabe et flot stilleben i dit hjem ved at mikse og matche former, størrelser og materialer.

SE OGSÅ: Sådan gør du en minimalistisk stue personlig

Vælg den rigtige lysestage

Valget af den rigtige lysestage til dit hjem afhænger af din stil. Der findes mange størrelser og former til lysestager, og selvom det umiddelbart kan virke uoverskueligt at få det til at passe med dit hjems indretning, er der nogle få kendetegn, du kan gå efter.

Er dit hjem for eksempel minimalistisk i sin indretning,  kan du vælge en lysestage, som har et enkelt udtryk og rene linjer, så den ikke kommer til at tage al opmærksomheden, men i stedet blender behageligt ind i rummet.

Den rigtige lysestage afhænger også af, hvor i hjemmet du vil placere den. Vælg fx én stor lysestage til et sted, hvor der er plads, f.eks. på spisebordet. På samme vis kan du udnytte mindre plads til mindre lysestager, eller du kan bruge dem i et dekorativt stilleben, så stagerne flyder naturligt ind i din indretning og giver et afbalanceret udtryk.  

SE OGSÅ: 9 måder, du kan style din bogreol på

Få tips til, hvordan du skaber et smukt stilleben ved brug af lysestager:

  1. Miks materialer fx marmor og messing, og skab et anderledes personligt look.
  2. Sammensæt flere mindre lysestager i forskellige højder og former for at skabe bevægelse i dit stilleben.
  3. Ved at investere i en minimalistisk lysestage med et tidløst design er det nemt ændre de små detaljer i dit stilleben, uden at du behøver købe en ny lysestage, når der kommer nye tendenser.
  4. Varier med detaljer som planter, bøger og vaser, og skab det perfekte stilleben til din stue og spisestue med lysestagen i fokus.  
  5. Har du mod på det, kan du investere i væglysestager og skabe grafiske sammensætninger og mønstre som udsmykning til væggene.
  6. Er du ikke til levende lys? Så kan du sagtens indrette med lysestager alligevel. Lysestagerne er stadig dekorative uden lys i, men holder du af det blafrende skær, så laver flere brands både elektriske fyrfads- og stagelys. 

 

11 stemningsfulde lysestager

Ligeså fin som lysestagen er navnet Caravell. Det er en lysestage i træ med tre ben, som på grund af sin størrelse fungerer fint mange steder i boligen.
- Fra Spring Copenhagen 

'Cobra Candelholder' i sølv med smul egelant hals. Det klassiske design kan pryde ethvert hjem på mange forskellige måder, da de er nemme at tilpasse forskellige udtryk.
- Fra Georg Jensen 

En lille lysestage til fyrfadslys farvet i guld. Lyset er nemt at slukke, og så er lysestagen også dekorativ med lukket låg. 
- Fra Design House

"Rainbow" - lysestage i håndlavet italiensk borosilikatglas i en smuk lyserød og sort nuance. Den høje lysestage står både flot alene, men den kan også matches med andre stager i forskellige højder i et stilleben. 
- Fra Artilleriet

Brug det, du har. Her er Kubus Centerpiece-Skålen  i messing brugt til en smuk dekoration, som kan varieres på et utal af måder. 

- Fra Søren Lassen 

Giv lys til dine vægge ved at vælge en lysestage med vægophæng. Denne spejler lyset og giver en smuk dobbelteffekt - og beskyttelse af væggen. Brug også vægophængte lysestager som en del af en billedvæg for at variere udtrykket. 
- Fra Gejst 

Smuk og minimalistisk lysestage i trædesign til fire lys. 
- Fra Design House Stockholm 

Sølv lysestage både til tynde kronelys og fyrfadslys. Den smukke bueform gør næsten lysestagen til et kunstværk.
- Fra Klong

Er du til et råt og minimalistisk udtryk, vil de her lysestager sikkert passe godt ind i din bolig.
- Fra Morsø 

Fin lille lysestage, i en dobbeltskål i sort design med en guld hank. Producenteren har givet den navnet 'Around Candelholder'. Gør dine lysestager endnu mere dekorative ved at vælge hånddryppede lys i farver eller mønstre. 
- Fra Ferm Living 

 

Marmor lysestage til fire lys i en halvcirkel, der med sit skulpturelle udtryk tilføjer indretningen kant. 
- Fra Ferm Living