Tendenser

14 skønne skænke til pynt og praktik

Hvis et skab er for stort, er en skænk måske det rette. Skænke sørger nemlig for, at der stadig er luft omkring møblet, så det ikke overtager rummet. Vi har samlet 14 forskellige skænke med plads til både opbevaring og pynt.

Hvis du mangler opbevaringsplads i dit hjem, men du synes, et skab fylder for meget, er en skænk måske løsningen.

Med indbyggede skabe, specialdesignede vægreoler og diverse hyldesystemer bliver skænken ofte glemt, men det klassiske møbel skal man ikke kimse af. I skænke er der nemlig både plads til at gemme rodet væk, fordi der er låger eller skuffer, men der er samtidig mulighed for, at du kan vise din yndlingsvase frem. 

 

Læs også: 14 indbyggede skabe med plads til det hele 

Fordelen ved en skænk

Når du vælger at indrette med en skænk frem for nogle af de førnævnte alternativer, får du det bedste af to verdener. 

Skænken kan nemlig både trække på fordelen ved et indbygget skab, fordi man kan gemme alting væk med et snuptag og lave plads til en masse, men skænke kan også trække på hyldesystemernes- og vægreolernes fordele. På en skænk kan du nemlig også udstille dine yndlingsnips på en fin måde på møblets top. 

Det er da en win-win, er det ikke? Herunder kan du se vores 14 bud på skænke, der både kan være din praktiske redning og gøre plads til fine ting.

Ved at vælge en skænk i en trætype som matcher gulvet, skaber du sammenhæng mellem møblerne og selve din bolig. Foto: Anne Cathrine.

En anden typde skænk er den helt smalle, som hænger på væggen. Den er smart, fordi skænken ikke tager for meget plads ud i rummet, mens du stadig har plads til at stille nips på toppen. Foto: Another Studio.

En mørk teaktræsskænk kan give varme til rummet grundet den lidt rødlige tone, der er i teaktræ. Foto: Christina Kayser O. 

Det er selvfølgelig ikke helt en skænk, men idéen om at kunne gemme nogle sager væk og vise andre frem er intakt i denne snyde-skænk. Og så er der dobbelt op på udstillingshylde i et møbel som dette. Foto: Mette Wotkjær.

Ved at vælge skænke med en ujævn overflade får du taktilitet ind i din indretning og bryder de mange lige linjer i boligen. Foto: Jonas Lundberg.

Der findes et væld af forskellige skænke, men en type, der går meget igen, er skænken med skydelåger. Det er smart, fordi du ikke behøver at bekymre dig om, om der nu er plads nok til at åbne lågerne - nej, du skubber bare til siden. Foto: Martin Sølyst.

Hvis du vælger en skænk i grå, kan du med fordel vælge greb og ben i sølv. Det holder nemlig den kølige tone på møblet. Foto: Anders Hvid.

Skuffer kan et, skabe kan noget andet. Men denne skænk har begge dele, og fordi skænkens ben er høje, er der masser af luft omkring den. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Det hypede Ikea-skab, som har været udsolgt nærmest siden det udkom, kan også agere skænk. Foto: Andrea Papini.

Ønsker du dig en meget mørk skænk? Så kan du som her oliere med en mørk olie frem for at male den helt sort. På den måde kan man nemlig stadig se træets naturlige struktur, selv om møblet er mørkt. Foto: Birgitta Wolfgang.

I et minimalistisk hjem er en hvid skænk et godt bud. Foto: Høeg + Møller.

Væggen her er malet med kalkmaling, og det gør, at skænken i træ glider fint ind, fordi det chancerende kalk og træets naturlige struktur blender sammen. Foto: Peter Kragballe.

Farver kan være med til at pifte et rum op, men hvis ikke du tør at kaste dig helt ud i en pangfarvet skænk, kan du nøjes med at male den ene låge. Foto: Martin Sølyst.

Har du malet en væg en farve? Så kan du male skænken den samme farve, for at møblet glider naturligt ind i rummet. Her er det fx en helt sort skænk, som pynter op ad en sortmalet væg. Foto: Jessica Christensen.

 

Mere inspiration? Se vores guide til 14 indbyggede skabe med plads til det hele.