Tendenser

15 spisebordsstole, vi drømmer om

Vi giver dig her inspiration til, hvordan du pifter spisebordet op med nye spisebordsstole.

Trænger boligen eller spisebordet til fornyelse, kan det gøres nemt og i mange tilfælde også billigt med nye lækre spisebordsstole. 

Spisebordsstolene er et vigtigt element i hjemmet og kan være lige præcis dét møbel, som samler hele rummet. Derfor er det vigtigt at finde lige præcis det design, som passer til ens indretningsstil. 

Miks dine spisebordsstole

Hvorfor nøjes med en slags stol, når du kan få flere forskellige? Du kan skabe et spændende udtryk ved at mikse flere forskellige spisebordsstole i forskellige størrelser, designs og farver.

Prøv fx. at mikse nogle af de gamle møbelklassikere såsom Hans Wegners Y-stol og Jørgen Bækmarks J81-stol, eller miks stole i forskellige materialer såsom en skalstol med en træstol.

Det stilrene

Er man mere til det stilrene og minimalistiske look, som også har masser af personlighed, kan man med fordel gøre brug af den samme stole hele vejen rundt om sit spisebord. Ved at benytte en type stole samler man stuen og giver den et mere gennemført look.

LÆS OGSå: Boliggalleri: 25 flotte spisestuer

En spisestue er ikke bare et rum, hvor man spiser, men et rum hvor man samles med venner og familie. Derfor er det vigtigt, at spisebordet er et sted, som man elsker at opholde sig, og hvor indretningen spiller en stor rolle. 

15 spisebordsstole, vi drømmer om

"Arv" spisebordsstolen fra Brdr. Krüger blev designet, da køkkenchef René Redzepi bestilte David Thulstrup til at designe Nomas nye lokaler og møblerne dertil. 

Serie 7™ designet af Arne Jacobsen er den mest solgte stol i Fritz Hansens historie og måske også i den danske møbelhistorien. Serie 7 passer perfekt ind i det moderne hjem, og den sætter sit præg på indretningen.

"Pause" spisebordsstolen fra danske Woud er designet på baggrund af enkelthed, hvilket gør, at den passer til mange stilarter.

 

"Dråben" blev designet af Arne Jacobsen i 1958 som en del af hans legendariske mesterværk, SAS Royal Hotel i København. Dråben er lige så frisk og sprudlende som nyt design, men bærer på en sjælden historie og en umiddelbar personlighed, der er langt mere imponerende, end enkeltheden antyder. 

Den klassiske J46-spisebordsstol er designet af Poul M. Volther i 1956 og er sidenhen blevet en af FDB Møblers største succeser. Med sit lette udtryk gør J46 sig godt som både køkken- og spisebordsstol.

Jørgen Bækmark designede i 1950'erne denne klassiske spisebordsstol. Stolens fletsæde giver ekstra siddekomfort, og stolen egner sig derfor godt som spisebordsstol, men også som fritstående møbel i fx entréen.

En enkel og behagelig stol designet af Børge Mogensen. Folkestolen blev designet 1947, og den er fremstillet af massiv eg eller bøg med et sæde af håndflettet papirgarn.

Denne spisebordsstol fra Bolia oser af nordisk møbeldesign. Stolen har et dejligt rundt sæde med en blød kurve, som gør den til en fornøjelse at sidde i. 

Spisebordsstol fra Søstrene Grene, som er betrukket med velour for at give den et fransk og luksuriøst touch. 

Denne "MG 101" spisebordsstol er designet af Malte Gormsen for Space Copenhagen. Dens udtryk er simpelt, men med et unikt præg på grund af farven. 

"NO19 Straight Chair" blev designet i 1946 til Knoll International af George Nakashima med stærke paralleller til japanske designtraditioner og shakerstilen. 

Hvis du søger et smukt og klassisk design til dine nye spisestole, så er Y-stolen - CH24 det rigtige for dig. Her får du en stol, der ikke går på kompromis med hverken kvalitet eller komfort.

En klassisk og elegant spisebordsstol designet af GamFratesi. En enkel stol, som er yderst moderne i sit udtryk.

"Fiber wood" stolen er designet for at opnå maksimal komfort og passer perfekt rundt om spisebordet, hvor du kan sidde længe til en skøn middag med familie og venner, men den kan også bruges som skrivebordsstol eller i stuen.

Komfortabel spisebordsstol fra IKEAS PS 2012-linje. Stolen har armlæn, som giver lige det ekstra til udseendet. Den bløde runding giver god komfort.

LÆS OGSÅ: 7 smukke spisestuer med y-stolen i fokus