Tendenser

17 budgetvenlige hacks der giver sommerhuset nyt liv

Trænger dit sommerhus til en opgradering? Med få kneb kan du forvandle dit sommerhus til en hyggelig sommeroase, som du ikke har lyst til at tage hjem fra. Vi guider dig med 15 tips her!

Fungerer dit sommerhus som et frirum med plads til afslapning, eller giver tanken om at tilbringe sommerdagene i det lille hjem dig hovedpine?

Sommeren er over os, og derfor rykker mange i sommerhus, hvor den står på familiehygge, strand og gode stunder.

Men hvis du frygter denne årstid, og ikke lige kan overskue sommerhuslivet, er det måske på tide at give dit sommerhus en mindre makeover, så du kan gøre det til dit eget personlige åndehul. Er du i tvivl om hvordan? Så læs med her!

SE OGSÅ: 14 sommerhuse, du kommer i feriestemning af 

Et sted til hygge og afslapning

Dit sommerhus bør være et sted, hvor du kan slappe af på varme sommerdage, men også et som egner sig til en regnfuld efterårsdag.

Selvom et sommerhus skal fungere praktisk, hvor der er plads til alle, og tingene kan tåle at blive brugt, bør der også være plads til pynt og hygge.

Nedenfor har vi samlet 15 tips til indretningen af dit sommerhus, som vil tage det fra hovedpine til hideaway, med naturen i fokus.

Inspiration: 15 tips, der opgraderer dit sommerhus 

Foto: Charlotte Schmidt Olsen

1. Mal de slidte møbler

Det er de færreste ting, som ikke kan fikses med en lille klat maling. Et gammelt vitrineskab, en skammel eller køkkenlågerne får nemt nyt liv på et lille budget. Find en farve som matcher væggene, eller måske en farve med knald på som skaber kontrast. 

 

Foto: Christina Kayser O.

2. Blomsterprint

Det er som om, vores tolerance for blomsterprint­ og halvkiksede keramikgenstande­ bliver lidt større, når kalenderen­ ­siger sommer. Giv den gas med puder, plaider, lamper, lysestager og alt derimellem, for hvem siger, man ikke kan pynte op til sommer på samme måde, som man pynter op til jul?

 

Foto: Peter Kragballe

3. Hvid, hvid og hvid

Et sommerhus med mørke farver og møbler kan hurtigt blive kedeligt og trist at se på. Sørg i stedet for at få så meget lys ind som muligt ved at indrette med transparente gardiner og lyse farver. Hvide lofte og vægge får dit sommerhus til at syne større, og samtidig får du fri leg til at indrette dig med materialer, mønstre og farver, som kan fungere som kontrast. 

 

Foto: P. Wessel

4. Dekorative blomster

Gå på opdagelse i naturen, og find smukke blomster, som kan pynte i vindueskarmen eller på bordet. På den måde får dit sommerhus nyt liv, hver gang du besøger det, samtidig med at de friske blomster leder tankerne hen på sol og sommer. Du kan også tørre nogle af blomsterne og hænge dem op som dekoration. 

 

Foto: Peter Kragballe

5. Vintage og loppefund

Et sommerhus behøver ikke at være en dyr investering. Det skal tværtimod gerne indrettes med gamle møbler og loppefund, der giver sommerhuset en hyggelig stemning. Trænger dit sommerhus til fornyelse, burde du derfor tage et kig i nogle af de antik-butikker, der ligger rundt omkring i landet. DBA er også et godt sted at finde unikke loppefund. Med lidt knofedt og kreativitet, kan selv de mest slidte møbler stå flot igen. 

 

Foto: Julie Vöge Hansen

6. Lad inde og ude smelte sammen

I sommermånederne bruger de fleste mere tid ude end inde. Hvis du vil opgradere dit sommerhus, er uderummet derfor et godt sted at starte. Et simpelt tip er at prøve at indrette ude, som du gør inde. Plaider, puder og lysestager tager sommerhushyggen på terrassen til et helt andet niveau - og så findes der efterhånden et hav af udendørs tekstiler, som sagtens kan klare en gang regnvejr, hvis de bliver glemt udenfor. 

 

Foto: Julie Vöge Hansen

7. Personlige nips

Et sommerhus skal være personligt og gerne fyldt med minder. Flotte vaser, lysestager og kunstobjekter kan derfor sagtens skiftes ud med muslingeskaller og andre fine fund fra stranden. Det er en simpel måde at gøre sommerhuset mere personligt og hyggeligt. 

 

Foto: Camilla Hey

8. Rustiskt og autentisk

Er spisebordet og stolene lidt slidte, behøver du ikke altid hoppe i malertøjet. Det gør nemlig ikke altid noget, at malingen ikke er perfekt, da stilen i et sommerhus gerne må være lidt rustik. Møbler med skrammer giver indretningen sjæl.

 

Foto: Dianna Nielsson

9. Indbygget slagbænk

En indbygget slagbænk løser mange pladsproblemer og indeholder masser af opbevaringsplads. Udnyt pladsen, og få et par ekstra sovepladser med i købet. Køb en skumgummimadras, og skær den til. Sy evt. et nyt betræk, og pynt med masser af puder.

Foto: Dianna Nielsson

10. Bløde tekstiler

Bløde møbler og tekstiler giver dig lyst til at slappe af - præcis som man skal i et sommerhus. Derfor kan et sommerhus aldrig have for mange puder og tæpper. Køb et par nye puder i fine farver eller sy dem selv, hvis du er den kreative type. En anden mulighed er at rykke rundt på puder og tæpper i soveværelset og stuen, så begge rum får et helt nyt udtryk.

 

Foto: Brock & Wotkjær

11. Dekorativt brænde

Brænde kan sagtens opbevares indenfor. Gør som her, og placer dit brænde ved siden af pejsen. Det giver et et hyggeligt udtryk og emmer af sommerhus-stremning. 

 

Foto: Christina Kayser O.

12. Udendørs køkken

Har du en stor terrasse, er det en oplagt mulighed at indrette et udendørskøkken, så du kan tage madlavningen med udenfor. En vask og en bordplade er næsten det eneste, du behøver for at lave et funktionelt udendørs køkken. 

 

Foto: Birgitta Wolfgang

13. Overdækket terrasse

En anden måde at opgradere terassen er ved at lave en overdækket terrasse. Så kan du slappe af og spise hyggelige middage uanset vind og vejr. 

 

Foto: Dianna Nielsson

14. Giv badeværelset en løft

Badeværelset er et rum, der hurtigt kan blive slidt at se på, men frygt ej, for med få kneb kan du få dit badeværelse til at skinne igen. Start med at rydde op. Er der nogle ting, der bare fylder og gør badeværelset rodet? Så gem det væk i skuffer eller pak det ned i kasser, hvis du slet ikke bruger det. Derudover kan en gang maling gøre underværker. Vælg en douce farve, der gør badeværelset hyggeligt og dekorativt - også selvom det er småt. Et nyt spejl gør også en kæmpe forskel for udtrykket på badeværelset. Du kan finde mange fine og unikke spejle i antik-butikker til ingen penge. 

 

Foto: Christina Kayser O.

15. Udendørs bad

Et udendørsbad tager virkelig dit sommerhus til det næste niveau. Og om sommeren, når solen står højt, vil du elske at kunne tage et koldt bad i naturens skønne omgivelser. Har du børn, er det også super praktisk med et udendørsbad. 

 

Foto: Birgitta Wolfgang

16. Stilleben med bøger

I de varme sommermåneder er der intet bedre end at ligge udenfor i solen med en god bog. Men hvor gør du af alle de bøger, som du allerede har læst? Giv dit sommerhus et personligt og hyggeligt udtryk ved at placere dine gamle bøger i fine stillenben, fx på en bænk. Suppler evt. med en dekorativ lampe eller farverige vaser.

 

Foto: Birgitta Wolfgang

17. Hæng dit køkkengrej op

I et småt sommerhus kan det ofte knibe med opbevaringspladsen til alle de ting, man med årene har samlet sammen. Her er en simpel løsning at hænge dit køkkengrej i kroge over dine køkkenskabe. Det er både dekorativt og sparer en masse plads. 

SE OGSÅ: Få sommerhus-stemning året rundt