Tendenser

20 hjem med vægge i smukke farver

Vægge fylder i alle rum i hjemmet, og hvis du er træt af helt hvide vægge i hele boligen, kan du nemt friske dem op med en farveklat. Vi har samlet 20 bud på smukke farvede vægge.

Stuen, køkkenet og soveværelset minder ikke meget om hinanden, men rummene har det til fælles, at de alle har vægge. Væggene fylder enormt meget i et hjem, og de kan være helt afgørende for, om du får den helt rette stemning ind i et rum.

Forny boligen med farvede vægge

I løbet af de seneste år er flere begyndt at lege med forskellige farver på væggene og gået mere væk fra det hvide look. Nogle farver hele rum, mens andre vælger at farve en enkelt væg i et rum. Vi har samlet 20 hjem med farvede vægge, som du kan lade dig inspirere af, hvis du har lyst til at give hjemmet en fornyelse.

Læs også: 16 boligprofiler, du skal følge på Insgagram

 

I de fleste ældre lejligheder er der en bagtrappedør i lejligheden, men hvis ikke du ønsker, at den skal have opmærksomhed, kan du med fordel male døren i samme farve som væggen. På den måde går det mere i ét. Foto: Andreas Mikkel.

Hvis møblerne i rummet er meget mørke, kan det være en fordel med en lysere vægfarve for ikke at fjerne al lys fra rummet. Foto: Birgitta Wolfgang.

Ved at vælge nips i samme farve som væggen, kommer rummet til at spille godt sammen, som her hvor vasen på bordet og puden i stolen matcher endevæggen. Foto: Ditte Capion.

Når man siger farve, tænker mange sikkert straks i pangfarver, men en helt afdæmpet nuance kan gøre meget for et rum. Her er det en sart rosa, der gør rummet mere romantisk. Foto: Peter Kragballe.

I rum med meget højt til loftet, kan du nemt gøre rummet mere intimt og varmt ved at vælge en farve til væggen. Foto: Christina Kayser O.

Herskabelige træk som høje paneler og stuk bliver fremhævet endnu bedre ved at vælge en kontrastfarve på stykket imellem de to. Foto: Christina Kayser O.

En helt sart farve kan give plads til at skeje mere ud på f.eks. møblerne i rummet som her, hvor en meget lys grå pryder væggen og lader gule og blå detaljer få plads. Foto: Birgitta Wolfgang.

Hvis kun en enkelt væg skal males i en farve, kan det være en udfordring at få en helt skarp linje. Derfor er det vigtigt, hvis man ønsker en skarp linje, at man er grundig med malertapen, inden man går i gang med at male. Dernæst dækker man overgangen mellem malertape og væg med hvid maling, inden man maler med den farve, man ønsker at hele væggen skal have, så den farvede maling ikke løber ind under malertapen og gør kanten uskarp. Foto: Kira Brandt.

Hvis du har tendens til at indrette et rum i en bestemt farveskala, kan du vælge en nuance af den farve til væggen, for at give det sidste touch. Så bliver kontrasten mellem interiøret og væggene ikke så stor. Foto: Peter Kragballe.

Du kan nemt gøre et rum meget feminint ved at vælge en lyserød farve til væggen. Foto: Peter Kragballe.

Hvis dine møbler er meget neutrale i træ, sort og hvid, kan du give rummet mere liv ved at vælge en frisk farve på væggene som her, hvor den lyseblå væg giver modspil til møblerne. Foto: Tia Borgsmidt.

Entreen kan være en udfordring at indrette, men ved at give væggene en farve, kommer du allerede et godt stykke vej, fordi det giver rummet et nyt udtryk. Foto: Christoffer Regild.

Badeværelset kan være svært at give noget personlighed, men ved at male væggene får du nemt rummet til at se gennemført ud. Foto: Anitta Behrendt.

Naturlige materialer som træ og læder kan sagtens bære at få modspil, og en dæmpet grøn klæder det (materialerne) rigtig godt, fordi det holder den naturlige linje. Foto: Iben og Niels Ahlberg.

Postkasserød giver en omgang pang til rummet, og så klæder den lidt orange undertone her de lidt mørkere træmøbler rigtig godt. Foto: Anne-Catherine Scoffoni.

Herskabelige rum er meget traditionelle, men ved at vælge en farve til væggene, får det et friskt touch. Foto: Lene Samsø.

Hvis du alligevel har i sinde at male væggene, kan du vælge en mørkere nuance af samme farve til lister og dørkarme. Det fremhæver de særlige detaljer på en fin måde. Foto: Tia Borgsmidt.

Hvis du har farvede køkkenfronter, kan du med fordel male væggene i køkkenet i samme farve. Det giver et strømlinet look. Foto: Martin Sølyst.

En lys gul vægfarve giver lidt let farve til rummet, og så spiller nuancen rigtig godt sammen med lyse træmøbler. Foto: P. Wessel.

Går du med en mørk vægfarve, kan du med fordel lade den valgte farve gå igen på nogle møbler i rummet. Her er det f.eks. spisebordsstolene, der spiller sammen med den mørkegrå væg. Foto: Kira Brandt.

 

Mere inspiration? 

Kom med inden for i denne smukke lejlighed sprængfyldt med farver.