Tendenser

25 lamper til boligen

Lys op med nye lamper til boligen! Bliv guidet til, hvordan du bruger lyset optimalt og skaber smukke lyskilder i dit hjem - og køb dine nye lamper til boligen her!

Lamper til boligen har ikke kun til formål at bringe lys i hjemmet, når mørket falder på. Lamper er også interiør, og har du sans for de små detaljer, kan du bruge lamper til at skabe særlige fokuspunkter i hjemmet.

Bruger du dine lamper korrekt, kan du lade naturlige lyskilder og kunstigt lys supplere hinanden på smukkeste vis. Kunsten er at finde ud af, hvordan du kan supplere den naturlige mængde dagslys med kunstigt lys fra lamper.

Find lamper til boligen i galleriet med kunstneriske lamper her!

Lamper til boligen – sådan bruger du dine lamper

Det er vigtigt at tænke funktion, når du skal vælge lamper til boligen. Køkkenet er i de senere år blevet et samlingssted, hvor der både trylles med gode råvarer, hvor der hænges ud med et godt glas vin over lange snakke og hvor der indimellem arbejdes. Her kan forskellige lamper med forskellige funktioner understøtte køkkenets mange muligheder.

Har du købt nye lamper til spisestuen? Få tips til at indrette din spisestue her!

Herunder finder du 4 tips til lamper til boligen:

  1. Selvom du er designafhængig og går op i boligens interiør, skal du vælge lamper til boligen ud fra deres funktion i rummet. Tænk over lampens funktion, inden du vælger, hvor i boligen den skal have plads, så den kommer til sin ret på alle måder.
  2. Lad dagslyset oplyse de lodrette flader som eksempelvis væggene, mens du kan bruge kunstigt lys fra lamper i boligen til at oplyse loft og gulv. På den måde kan du variere belysningen i hjemmet.
  3. Inden du vælger lamper til boligen, så hav med i overvejelserne, at lamper med nedadrettet lys får rummet til at syne mindre. Vælg lamper ud fra type og effekter, så lamperne og lyset supplerer hinanden i rummet. Lamper, der giver stemningslys, kan få masser af plads i boligen, hvis de bakkes op at lamper, der giver et godt lys.
  4. Tænk ikke kun på lyset, når du skal vælge lamper til boligen, men tænk også i, hvordan rummene i boligen kan supplere hinanden. Et rum med stærkt lys skal ikke ligge i forlængelse af et rum, hvor lyset er svagt.

I Mad & Bolig finder du hver måned lækre boligtips og inspirerende boliggallerier. Bestil et abonnement her!

I galleriet herunder har vi samlet 25 lamper til boligen – lamper, der på hver sin måde bidrager til at lyse hjemmet op og som er smukke at have hængende eller stående i boligen.

Der kan forekomme affiliate-links i artiklen.