Tendenser

3 tips til en kedelig have

Forvandl en kedelig have til en vedligeholdelsesfri sommer-oase med de her 3 smarte idéer.

Kigger du også en gang imellem misundeligt over hækken på naboens opfindsomme have med de mange farvekoordinerede blomsterbede, den velassorterede køkkenhave og de formklippede træer. Nogle af os drømmer om en spændende have, men må nøjes med en kedelig græsplæne, fordi vi ganske enkelt ikke har tid til al havearbejdet.

Læs også: Indret et uderum i din have

Smarte tips til den kedelige have

Heldigvis kan du både få en smuk og vedligeholdelsesfri have, som du har tid til at nyde. Her er 3 idéer til haven, som du nemt kan kopiere og som hverken skal formklippes eller gødes.

1: Byg en bænk omkring et træ

Hvis du har træer i haven, så er det oplagt at bygge en bænk omkring et af dem. På den måde kan du udnytte træets naturlige skygge og skabe en hyggekrog i haven.

2: Lav højbede i ståhøjde

Gør din have lidt mere overraskende og opfindsom ved at lave et højbed i ståhøjde. Det er meget nemmere at beplante og så skaber det helt naturligt læ. For at gøre det ekstra vedligeholdelsesfrit skal du sørge for at vælge nogle planter, som er skræddersyet til forholdene. Spørg evt. på en lokal planteskole.

Læs også: 12 lækre terrasser

3: Sæt ild til det

Lav et bålsted i haven, så du kan bage snobrød eller bare nyde synet af levende ild på en varm sommeraften. Du kan faktisk også lave hele aftensmenuen over bål, hvis du investerer i en grillrist til et bålsted. Find den fx her!

Læs også: Anlæg en lille køkkenhavne