Tendenser

4 ideer til, hvordan du bruger friske blomster derhjemme

Der findes mange kreative måder, man kan arrangere sine blomster på. Læs med her, og find inspiration og tips til, hvordan du kan bruge blomster i boligen på.

Den stramt bundne buket fra blomsterhandleren har de senere år fået skarp konkurrence af en vild buket hjembragt fra cykelturen.

Hvis du ikke er så heldig at bo tæt på en vild blomstereng, er det forholdvist let at søge sig frem til en af de mange pluk selv-marker, der efterhånden er skudt op, som ligger i nærheden af dig. 

Vi har her samlet 4 tips til, hvordan du kan bruge dine friske blomster på forskellige måder. 

LÆS OGSÅ: 15 smukke sofaborde til din stue 

Tip #1: Lav din egen blomsterkrans 

Det eneste, du behøver for selv at lave en blomsterkrans, er kraftig ståltråd i ønsket størrelse, som du binder små buketter på med grøn blomstertråd. Læg buketterne over hinanden, så ståltråden bliver dækket, og fortsæt på den måde, til kransen er fyldt ud. På den måde kan du nemt selv lave lige den krans, du vil have, og behøver ikke spendere i dyre domme i blomsterhandleren. Du kan også eksperimentere med at lade kransen tørre. 

Tip #2: Tør dine blomster 

De sarte grøftekantsblomster holder ikke længe i buketter, men tørrer du dem og lægger dem under pres, kan de foreviges i form af blomsterbilleder. Tommelfingerreglen er, at jo lavere et fugtindhold en blomst har, des nemmere og flottere er den at tørre. Blomster med høj fugtighed vil typisk rådne i stedet for at tørre ind. 

Læg et klæde af f.eks. hør under de tørrede, pressede blomster, inden du sætter dem i en ramme. Det giver lidt struktur til dine tørrede blomster. 

Tip #3: Bind en fin blomsterbuket 

 Med en saks og en snor kan du forholdsvist nemt binde en buket, der ligner noget fra blomsterhandlerens hånd. Vær ikke bange for at tage f.eks. lidt blade, korn eller ukrudt med i din vilde buket. Det både fylder og gør buketten tilpas skødesløs. 


 

Tip #4: Arrangér dine blomster i et stilleben

Put dine blomster i mindre vaser, små skåle, kopper osv., og saml dem i et stilleben ved siden af hinanden – men hold gerne beholderne i samme farve, så det er blomsterne, der løber med opmærksomheden. 

Skal du f.eks. have gæster eller holde et større arrangement, så del blomsterne op i mange små buketter, og sæt dem i mindre vaser. På den måde kan de pynte hele vejen ned ad et langbord.

Mere inspiration? 

Læs også 10 tips til at skabe det perfekte stilleben