Tendenser

4 ideer til, hvordan du bruger pastelfarver i din indretning

De fine pastelfarver er gode til at live hele hjemmet op, mens de samtidig giver indretningen et blødt udtryk. Vi har her samlet inspiration til, hvordan du nemt kan bruge farverne derhjemme.

Mange af os kan sikkert nikke genkendende til følelsen af at komme ind i et hjem, der er fyldt med flotte farver, og ønske, at man godt selv kunne tænke sig noget lignende derhjemme. Men hvis man ikke er vant til farver i indretningen, afholder man sig typisk fra  at springe ud i projektet.

Vi har derfor samlet 4 ideer til, hvordan man kan bruge pastelfarver i sin indretning – selv hvis man er lidt farveforskrækket. Det handler nemlig om at starte i det små og gradvist vænne sig til at bruge farver. 

LÆS OGSÅ: Boligindretning og farveleg  

Tip #1: Start med små pastelfarvede detaljer 

Hvis du ikke er vant til farver i hjemmet, kan du starte med at anskaffe dig små farvede kopper, skåle og glas, der nemt og billigt kan findes på loppemarkeder eller genbrugsforretnigner. De små farvede elementer kan enten indgå i et stilleben sammen, eller de kan bruges sammen med dine mere neutrale nipsgenstande. 

Et andet lille tip til at sætte kulør på hjemmet, kunne også være at tilføje få farverige elementer, som vaser og opbevaringskasser. Her kan man let udskifte farverne, hvis man bliver trætte af dem. 

Tip #2: Gå efter farvede tæpper og plakater

Når du er blevet lidt fortrolig med dit farvede nips, kan du bevæge dig hen mod farvede plakater, gulvtæpper, store vaser osv., som skaber endnu mere blikfang og farve i rummet.
Men det smarte ved de små detaljer er, at de nemt kan fjernes igen, hvis du bliver træt af farverne.

Det er også en mulighed at tilføje flere farver på én gang til din stue med en billedvæg. Udvælg to-tre farver og lad dem gå igen i dit interiør, som f.eks. pudebetræk, stole eller bøger. Du kan også anskaffe dig et farverigt møbel - eller selv svinge malerpenslen, og give din gamle stol eller kommode en makeover. 

Tip #3: Forny med farverige vægge, lofter og døre

Vil du gerne have stor farve-effekt i hjemmet, kan du vælge at male vægge, lofter eller døre. Maling er en forholdsvis nem måde at skabe en stor effekt på. Du kan enten nøjes med en enkelt farve eller en enkelt væg, eller du kan, som her, bruge mange forskellige kulører, der supplerer hinanden godt og fremhæver rummets detaljer. 

Hvis du ikke vil af med de hvide vægge, kan du i stedet forny med farverige døre, vindueskarme eller loft, som skaber en kontrast til et ensfarvet rum.

Tip #4: Eksperimentér med farverne i andre rum 

Er du blevet så glad for farver, at du gerne vil implementere dem i andre rum end stuen, så kan rum som køkkenet eller badeværelset være steder, hvor farver kan have en stor effekt. Leg for eksempel med badeværelsets udtryk ved at male flader, der støder op til hinanden, i kontrastfarver. Du kan understrege kontrasten ved at hænge et farverigt håndklæde op eller tilføje andet interiør, der spiller op.

Du kan også gå all-in og male dine fliser den farve, du synes der passer bedst til dit badeværelse. Hvis du har forelsket dig i en specifik farve, kan du tage en lille farveprøve med til en farveforhandler, også kan de ud fra en farvescanner blande en farve til dig. Skal du have lavet helt nyt køkken eller bad, kan du også overveje endda at vælge farvede fliser, der giver masser af karakter og liv til rummet. 

 

Kan du ikke få nok af pastelfarver? så læs også: Moderne herskabslejlighed i pastelfarver