Tendenser

5 boligtendenser, der bliver store i 2020

Hvert år ser vi et skift i materialer, farver og udtryk i boligindretningen. Her viser vi vores bud på 5 tendenser, som vi tror på i 2020.

Ligesom nytår for mange bliver symbolet på en ny start, ser vi også inden for boligindretning, at gamle tendenser dør og nye blomstrer, når det nye år indtræffer.

Det kan for eksempel være et skift i materialer eller farver i boligindretningen, og her er vinterens boligmesser et godt sted at få en forsmag på, hvad vi kan forvente mere af i 2020. 

I 2019 var jordfarver, pasteller og slow living nogle af de største tendenser i boligindretningen. Nogle af tendenserne vil fortsætte ind i det nye år, mens andre vil blive erstattet af nye.

Herunder har vi samlet vores bud på de største boligtendenser i 2020:

LÆS OGSÅ: 7 designstjerner du skal kende lige nu 

5 boligtendenser, der bliver store i 2020 

Plyssede møbler

I de sidste par år har vi set mange bud på nye materialer til sofaer og stole. Specielt velour og fløjl var store trends sidste år, men i år kommer et nyt materiale på banen, nemlig plys. 

&tradition har lanceret serien "Little Petra" med møbler af plys, der opriundeligt er tegnet af Viggo Boensen i 1938. 

Det plyssede udtryk bidrager til den rolige og afstressende bolig, som var en stor trend i 2019, og som vil fortsat vil være det i år.

Det populære materiale er også at spotte blandt nyhederne fra Fogia, hvor flere af møblerne er lavet af det bløde materiale. 

Mineralske materialer

Hvor vi tidligere har set mange stringente møbler, vil vi i 2020 se en tendens til at skulle bryde med de skarpe linjer. Møblerne må gerne være rustikke og uperfekte, og derfor ser vi også mange møbler lavet af overskudsmaterialer eller rå materialer. 

Ferm livings nye kollektion byder på flere møbler, hvor udtrykket er råt. Her bryder de rustikke bordben med den klare glasplade. 

MENU har også i deres nyeste kollektion flere mineralske møbler, der har et råt udtryk. 

Materialerne må gerne være uforarbejdet ligesom denne bordlampe af travertin fra MENU. Her er det bevidst, at lyset skal falde på de naturlige skønhedsfejl i materialet, hvillet giver lampen et uperfekt og råt udtryk. 

Beige nuancer

Jordfarverne er kommet for at blive, og specielt den beige farve vil være gennemgående i både tekstiler og møbler i 2020. Beige bliver den nye hvid, og i indretningen kan de beige nuancer give et blødere udtryk.

I Ferm Livings nye kollektion er beige den altoverskyggende farve på både møbler og tekstiler. 

Montana viser også med deres nyheder, at beige - også kaldet "mushroom" - bliver en stor farve i 2020. 

Rustrød

Pastellerne har i flere år vundet indpas i indretningen, men i år vil de få konkurrence af den mættede rustrøde farve, der kan skabe kant til indretningen.

Der er masser af rustrød at se i &traditions nyheder for 2020, hvor både lamper, stole, sofaer og borde kan fås i den nye farve. 

Vi kan også spotte den rustrøde farve i Warm Nordics nyheder. 

Ryk møblerne udenfor

Det bliver en stor trend i år at gøre meget ud af udendørsarealerne og skabe loungestemning på terrassen. Ryk møblerne udenfor, eller investér i nye havemøbler. Og her er tendensen ikke klassiske plastiksæt, men møbler som ligner, at de rent faktisk kunne stå indenfor. Derfor kommer vi til at se både møbler og tekstiler i vandafvisende materialer, der kan klare den danske sommer og dens temperaturudsving.

Cassinas nye kollektion indeholder masser af udendørsmøbler i forskellige farver og materialer, der kan holde til (næsten alt) vind og vejr.

Lyset skal også med udenfor, og derfor bliver de bærbare lamper også en stor trend i 2020. Lampen her er "soft spot solar" fra Rosendahl, der kan oplades både med USB eller sollys.

Ferm Living har i deres nye kollektion også flere møbler, der er egnet til at blive rykket udenfor, og som opfordrer til at gøre mere ud af udendørsarealerne. 

LÆS OGSÅ: 7 trends du skal holde øje med i 2020