Tendenser

6 smukke og smarte brugsting

Bring æstetiske og funktionelle brugsting ind i dit hjem, og tænk både form, teknik og design i husholdningsproduktet. Det kalder vi en totalløsning!

En ting skal selvfølgelig først og fremmest fungere og virke optimalt til det, den nu er skabt, men det skader jo heller ikke, at det ser lidt smart ud. Æstetik og form spiller en central rolle, når vi køber brugsgenstande, da det er selve designet, der først appellerer til os og vores følelser ved sit blotted udseende.  

Læs også: Sådan indretter du med farver

Brugsting med funktion og æstetik

Før 1950'erne havde æstetik ikke en afgørende betydning for en brugsgenstand - den skulle blot fungere efter hensigten. Et lækkert udseende var simpelthen ikke tænkt ind i produktet, da husholdningsprodukter var et behov, der blot skulle dækkes. Det var som sådan ikke en del af indretningen, eller tænkt som en større del.  

Dette er der lavet om på i dag i de danske hjem! Da vi begyndte at få flere penge og kvinderne efter en del år på arbejdsmarkedet under Anden Verdenskrig igen blev hovedansvarlige for husholdning og hjem, opstod der et helt nyt marked. Derudover var designere allerede i 1930'erne begyndt at tænke funktion og design sammen. I dag er det designet, der er med til at drive salget, og det er vigtigt for os at genstanden passer ind i formen og indretningen. En kaffemaskine er ikke bare en kaffemaskine, og en toiletbørste er ikke bare en toiletbørste. Det skal være smart, funktionelt og ikke mindst æstetisk og smukt at kigge på. Produktet skal udtrykke, hvem vi er, og det skal kunne afspejle sig i vores hjem.  

Industrielt design er samtidig med til at gøre dagligdagen lettere for os, og dermed også løse problemer og komplikationer i hverdagen. 

I galleriet herunder får du 6 glimrende eksempler på, hvordan funktion og æstetik kan gå hånd i hånd. 

Brugsting

Læs mere om: