Tendenser

8 gode vegetariske spisesteder i København

Mangler du et lækkert spisested i København, som kan tilbyde vegetariske retter og grønne alternativer? Så læs med her, hvor IN har samlet 8 gode vegetariske spisesteder.

Mangler du (også) inspiration, når det kommer til restauranter og caféer i København, som tilbyder et grønnere menukort, hvor grøntsager og indbydende menuer er i højsædet? 

Indenfor de seneste par år har plantebaseret kost og grønnere alternativer til kød været en af madverdenens helt store tendenser, og det er der gode grunde til. Grønnere måltider behøver nemlig på ingen måde at være kedelige, og det er der en lang række restauranter og caféer i København, som der er gode eksempler på.

Faktisk er der så mange, at det næsten kan være svært at navigere rundt i de forskellige muligheder, som der efterhånden er, hvad angår vegetariske spisesteder. IN har derfor samlet 8 restauranter og caféer, som tilbyder lækre vegetariske (og veganske) retter, og det inkluderer alt fra en lækker morgentallerken til 5-retters menuer. 

Se de 8 gode vegetariske spisesteder i København herunder 

Atelier September

I det indre København kan du finde det hyggelige spot, der går under navnet Atelier September, som siden 2013 har budt på enkelte og delikate vegetarretter. Caféen er kendetegnet ved dens lyse lokaler og de lange borde, som i den grad sætter rammen om en hyggelig atmosfære.

Hvor: Gothersgade 30, 1123 København K
Åbningstider: Mandag – fredag fra kl. 07.30 – 18.00 og lørdag – søndag fra kl. 09.00 – 17.00

Vækst

I det københavnske latinerkvarter findes en af de hyggeligste (og lækreste) restauranter, nemlig Vækst, som er en del af Cofoco-kæden. På Vækst emmer der af nordiske toner, idet restauranten har taget udgangspunkt i Nordens friske grøntsager og urter, hvilket både kommer til syne i indretningen og på menukortet.

Hvor: Sankt Peders Stræde 34, 1453 København K
Åbningstider: Mandag - lørdag fra kl. 17.00-22.00

LÆS OGSÅ: 3 nemme, plantebaserede opskrifter

Mahalle

Hvis du trænger til en smagsoplevelse, der rækker lidt udover det sædvanlige, skal du prøve det libanesiske køkken hos Mahalle. Restauranten udbyder primært et vegetarisk og vegansk udvalg af retter, der både smager himmelsk og stråler på de farverige tallerkner. 

Hvor: Nansensgade 66, 1366 København K
Åbningstider: Mandag – søndag fra kl. 10.00 – 22.00  

Psst! Mahalle har faktisk fire restauranter i København, du kan finde adresserne og læse mere om dem HER.

Baryl

Hvis du er på udkig efter den perfekte morgentallerken, så skal du tage et smut forbi Baryl på Østerbro. Her serverer de lækker mad, hvor økologi og friske råvarer er i højsædet. Du kan f.eks. prøve deres delikate morgenmenu ’Den veganske blogger’, der består af alt fra hjemmelavet soya-chiagrød til surdejsbrød med hjemmelavet gulerodshummus og syltede rødløg.

Hvor: Århusgade 78, 2100 København Ø.
Åbningstider: mandag – fredag: 09.30 – 15.30, lørdag - søndag: 09.30-16.30

Gemyse

Midt i det eventyrlige og smukke Tivoli ligger restauranten Gemyse, der har høj kvalitet og bæredygtighed som omdrejningspunkt for deres grønne menuer. På Gemyse kan du derfor forvente et væld af lækre retter samt en behagelig atmosfære.

Hvor: Bernstorffsgade 5, 1577 København K
Åbningstider: Mandag til torsdag fra 12.00 - 16.00 og 17.00 – 22.00. Fredag – lørdag fra 16.00 - 22.00

LÆS OGSÅ: Den berømte bygotto fra GRØD

Apollo Bar

I de smukkeste opgivelser, et stenkast fra Nyhavn, finder du Kunsthal Charlottenborg og den hyggelige museumscafé, Apollo Bar, hvor der er fokus på grøntsager og økologi. Caféen støder ud til en hyggelig gård, hvor man både kan få sig en god kop kaffe eller spise et lækkert vegetarisk måltid, idet Apollo Bar både fungerer som en café og en restaurant.

Hvor: Nyhavn 2, 1051 København K
Åbningstider: Tirsdag – søndag 10.00-22.00

LÆS OGSÅ: Her er 2020's mest populære diæter ifølge Google

ARK

På ARK finder du ikke blot et lækkert menukort, for du er også omgivet af lækkert dansk design og et fuldhjertet plantebaseret koncept. ARK tilbyder menuer, som varierer alt efter årstiden og globale påvirkninger – og i deres cocktailbar kan du desuden finde en nordisk inspireret cocktailmenu samt naturlige og biodynamiske vine.

Hvor: Nørre Farimagsgade 63, 1364 København K
Åbningstider: Tirsdag – fredag 17.00-22.00.

Psst! Hvis du hellere vil have en lækker plantebaseret frokost, kan du hoppe forbi ARKs søsterrestaurant Souls, der i øvrigt blev kåret som 'Den bedste veganske restaurant' i 2020.

simpleRAW

På simpleRAW finder du retter, der er helt fri for konserveringsmidler, tilsætningsstoffer, mælkeprodukter og gluten. Menuen er baseret på vegansk gastronomi, og maden er derfor lavet på naturens egne råvarer. Hos simpleRAW kan du vælge mellem alt fra lækre sandwiches til indbydende snacks.

Hvor: Gråbrødretorv 9, 1154 København K
Åbningstider: Mandag – fredag: 12.00 – 20.30, lørdag 11.00 – 20.30, søndag 11.00 – 16.00

Psst! simpleRAW byder desuden på en ugentlig ret i samarbejde med konceptet ’EAT GRIM’, hvor de skaber en menu på baggrund af økologiske og skæve grøntsager, som er i overskud hos landmændene. Der er altså ingen tvivl om, at du kan spise med god samvittighed her.