Tendenser

9 boligtrends, der hitter på Instagram lige nu

På Instagram skyder der hele tiden nye boligtrends op, som lynhurtigt spreder sig fra den ene profil til anden. Her får du overblik over 9 interessante trends, som hitter netop nu.

Der er ikke noget som Instagram, der fluks kan få os til at forsvinde ind i et æstetisk frirum, hvor de mange smukke billeder sætter gang i kreativiteten og nærer lysten til at lave om. Især i en tid, hvor de fleste af os tilbringer langt flere timer derhjemme, end vi nogensinde havde regnet med, vi skulle. 

Derfor ligger mange af de trends, der florerer på Instagram lige nu, også i forlængelse af de store boliglinjer for 2021, hvor naturlige materialer, organiske former og afdæmpede farver får mere plads i hjemmet.

Vi har her samlet ni trends, der er lige til at håndplukke og bruge i din egen indretning. 

9 trends, der hitter på Instagram lige nu:

1. Papirkunst

Papir klippet i skæve stykker samlet i en collage er noget af det hotteste, du kan pryde dine vægge med lige nu. Om det så er klippet i hånden eller trykt, så det ligner, betyder ikke det store.

2. Det upcyclede vintagefund

Vintagemøbler og unikafund har længe storhittet på boligfronten, men nedlukningen har også sat massivt gang i de kreative tendenser i de danske hjem. 

Én af de DIY-tendenser, du sikkert er stødt på, er det opdaterede vitrineskab, som både er praktisk og tilfører indretningen masser af personlighed, hvis det får en kærlig makeover med maling, hylder og nye greb. 

3. Bløde metaller

Metal har i en årrække været ude til fordel for træ i hjemmet, men nu er det på vej tilbage i en rarere og mere organisk form end tidligere, hvor de bløde former står i sjov kontrast til materialet, som både er koldt og hårdt, når du rører ved det.

4. En ny forårsdarling

De seneste år har Instagram været igennem flere store blomster-bølger, og de dekorative mimosa-buketter kunne sagtens blive den næste - de dukker i hvert fald op flere og flere steder som en farverig forårspåmindelse.

5. Organiske borde

Plankebordene havde deres storhedstid for år tilbage. På det seneste har vi set bordene blive runde og ovale, og nu peger pilen på spiseborde med endnu en ny facon. De er ikke runde, de er ikke aflange, nej, bordpladens facon er flydende som en åkandes. De har samme indbydende funktion som de runde borde, hvor ingen placeres i et hjørne, og alle kan se hinanden i øjnene, men de nye borde har et mere legende og organisk udtryk, der gør det til en ny oplevelse at gå til bords.

6. Keramik på væggen

Keramik i alle afskygninger har med sine taktile former og levende glaseringer længe været en darling i hjemmet. Og nu har kærligheden også spredt sig til væggene, hvor keramik-motiver dukker op på kunstprint og plakater.

7. Legesyge gardiner

Lys er afgørende for stemningen i et rum, og du kan nemt selv lege med udtrykket ved at have fokus på dine gardiner. Den seneste tid har vi set flere bud på farvede og gennemsigtige udgaver - og ikke mindst den interessante ponjabi-tendens, hvor stofstykker syes sammen og danner et lille lysende kunstværk, har spredt sig på Instagram. 

Se også 5 andre store Instagram-tendenser lige her 

8. Den klassiske lampe

Bed et barn tegne en bordlampe, og du vil formentlig få en stregtegning af en lampe med rund fod og en trapezformet skærm. Den klassiske formgivning er tilbage i lyset!

9. Hjemmelavede blomster

En anden blomstertendens, der allerede er overalt på Instagram, er de bæredygtige evighedsblomster i papir eller perler, som både kan laves derhjemme, hvis du besidder en vis portion fingersnilde – eller købes for de af os, hvor ekstra tid ikke nødvendigvis er synonym med større tålmodighed.

LÆS OGSÅ: 13 nemme tips til at skabe personlighed i din indretning 

Læs mere om: