Tendenser

9 gode IKEA-køb, du kan gøre dette efterår

IKEAs nyeste produkter er rundet af rolige nuancer og naturlige materialer og er derfor perfekte til at skabe den hyggelige atmosfære i hjemmet, som vi forbinder med efterår. Vi har udvalgt vores favoritter lige her.

Når kulden sætter ind, og dagene bliver kortere og mørkere, så får vi lyst til at krybe sammen i sofaen blandt puder og plaider og tænde for hyggelig belysning. Og når ja, så får den ekstra indetid også fornyelses-lysten til at spire, selvom bladene daler ned udenfor.

Men det behøver ikke at kræve den helt store renovering at få følelsen af forandring. Et nyt tæppe kan for eksempel hurtigt ændre hele stuens udtryk, eller en lampeskærm i et anderledes materiale kan gøre, at stemningen i soveværelset skifter markant.

Vi har været på jagt blandt IKEAs efterårsnyheder efter gode køb, som du kan opdatere dit hjem med dette efterår – og som med afdæmpede farver og naturlige materialer passer godt til sæsonens behov for ro og eftertænksomhed. 

9 gode køb, du kan gøre i IKEA dette efterår

PEDERSBORG-TÆPPE

Forkæl de frysende fødder med PEDERSBORG-tæppet i lyst uld, som samtidig lysner rummet på mørke dage. Det øverste lag er i ufarvet uld, som er skåret i hånden, så den mørkere vævning i bunden kommer til syne. 799 kroner.

Se flere gode IKEA-køb til efteråret lige her 

SMALFRÄKEN-SENGETØJ

Skab et nyt udtryk i soveværelset med lækkert sengetøj i afdæmpede nuancer. Det hvid-brune SMALFRÄKEN-sæt er fremstillet i 100% ansvarligt dyrket bomuld og koster 159 kroner.

LOKALT-VASE + SERVERINGSSKÅL

Både den dekorative vase og den thailandske serveringsskål er håndlavet af sociale iværksættere i Doi Tung i Thailand – og det rustikke og naturlige udtryk passer godt ind i den nordiske indretning. Vase, 189 kroner. Fad, 129 kroner.

BRUNSTARR-PUDEBETRÆK

Træk efterårets brændte farveskala ind i stuen med dette BRUNSTARR-pudebetræk, der med mønster i håndtuftet uld næsten er som et lille kunstværk. 189 kroner.

LOKALT-PUDEBETRÆK

Er du til et mere roligt udtryk, så kan du ty til pudebetrækkene fra IKEAS LOKALT-kollektion, hvor hvert enkelt er unikt, fordi broderier og kvaster er lavet i hånden af kunsthåndværkere i Jordan. Fra 119-129 kroner.  

LOKALT-TÆPPE

Dagen begynder bare lidt bedre, når man træder fra sengen og ned på blød uld i stedet for koldt gulv. Det neutrale tæppe med grafiske snore, som er håndvævet af indiske kvinder, passer med sit afdæmpede udtryk perfekt ind i de fleste hjem. 1399 kroner.

LÆS OGSÅ: Sådan vælger du det rette tæppe til stuen 

DRÖMSK-URTEPOTTESKJULER

Skab liv i de mørke vintermåneder med grønne planter i smukke urtepotter - som for eksempel disse i forskellige størrelser med dekorativ glasur. Fra 15-59 kroner.  

MÅNALG-VÆGLAMPE

Lys de mørke dage op med denne MÅNALG-væglampe, som med sit naturlige materiale filtrerer lyset og skaber masser af stemning. Lampen er lavet af håndflettet halvgræs. 149 kroner.

Vil du se efterårets største boligtendenser på Instagram? Find dem her 

LOKALT-KURVE

Kan man nogensinde få for mange kurve? Brug de håndflettede udgaver i bananfibre til opbevaring af stort og småt – eller lad den flade udgave indgå som et anderledes indslag i billedvæggen. 49-59 kroner.

LÆS OGSÅ: 26 IKEA-hacks, du skal prøve derhjemme 

Læs mere om: