Tendenser

9 musthaves til den lille altan

Sommeren er lige om hjørnet, og det betyder, at det er tid til at gøre altanen sommerklar. Få vores tips til, hvordan du bedst muligt kan udnytte pladsen og skabe en hyggelig sommeroase på den lille altan.

Selvom du ikke har en stor terrasse eller have, kan du sagtens skabe et hyggeligt og sommerligt uderum på altanen.

Det handler blot om at finde møbler, der udnytter hver kvadratmeter bedst muligt, og at indrette med tekstiler og nips, der giver mest mulig stemning.

Vi har samlet vores bud på sommerens musthaves til altanen, så du får mest ud af pladsen og samtidig får skabt et hyggeligt og stemningsfyldt sommerhelle.  

SE OGSÅ: 25 altaner: indret den perfekte altan 

9 musthaves til den lille altan

Lyskæder

Lyskæder er perfekte til at skabe en hyggelig stemning på selv den mindste altan - og så tager de ovenikøbet ingen plads. Hæng gerne flere lyskæder sammen, så der kan blive skruet mere op for stemningen, og så du har masser af lys til de varme sommeraftener. Lyskæderne nederst er fra Ellos Home. 

Altankasser

Altankasser er en god løsning til den lille altan, da de giver liv til altanen uden at optage gulvplads. Fyld altankasserne med fine sommerblomster og krydderurter, som du kan komme direkte på din mad. Har du ikke meget gelænderplads, kan du vælge at købe et altangitter til væggen, så du får mere plads til dine altankasser og endnu mere jungle-stemning på altanen. Altankasserne er fra Balcony Living og kan købes på altanbutikken.dk.

Lette stole

Når du vælger møbler til en lille altan, er det vigtigt, at de ikke er for tunge og dominerende, da de hurtigt kan virke klodsede. Lette stole, såsom klapstole, er oplagte til den lille altan, da de fylder lidt og samtidig er nemme at rykke rundt på eller stable. Den sorte udendørsstol er fra altanbutikken.dk. 

Gulvtæppe

Der er de seneste år kommet et større udvalg af tekstiler, der er egnet til udendørs brug. Det gør det blandt andet muligt at finde udendørstæpper i alverdens farver, mønstre og størrelser, der holder til alt slags vind og vejr. Så kan du nemt skabe en hyggelig stue-stemning på altanen. Tæppet nederest er "Jutetæppe Monza" fra Ellos Home. 

Bænk med opbevaring

 

En bænk med opbevaring er et musthave til den lille altan, da den giver meget siddeplads samt gør det muligt at gemme puder, hynder osv. væk. Er du til gør-det-selv projekter, kan du vælge at lave en bænk selv – så kan den også blive skræddersyet i størrelsen til din altan, så pladsen bliver udnyttet bedst muligt.  

Hængeplanter

Hængeplanter er en anden løsning til at få hyggen med ud på altanen uden at bruge gulvplads. Hæng evt. nogle stykker ved siden af hinanden, men i forskellige længder, for et fint udtryk. Krukkerne på øverste billede er fra Bloomingville, og hængplanten og krukken på nedereste billede er fra Greenify. 

Klapbord  

Et klapbord, der hænger på gelænderet, er genialt, da det giver rig mulighed for at bruge altanen til både at dase og som spiseplads. Der findes ovenikøbet nogle, som også kan bruges som tørrestativ, så du virkelig kan få udnyttet pladsen. Begge borde er fra altanbutikken.dk. 

Lanterner

Der er noget over lanterner, der bare symboliserer hygge og sommer. Og så findes de i alverdens materialer og størrelser, der gør, at du kan finde én, der passer til netop din stil. Er du ikke til levende lys, findes der også et hav af bærbare lamper, der nemt kan flyttes udenfor. Øverste lanterne er fra Bloomingville og nederste er fra House Doctor. 

Puder

Puder og hynder er altafgørende for at skabe en stemningsfyldt oase. Miks og match i forskellige farver og størrelser for at opnå et endnu mere hyggeligt udtryk.

SE OGSÅ: Altan, terasse eller have: Sådan vælger du de rette møbler