Tendenser

Altan, terasse eller have: Sådan vælger du de rette møbler

Sommeren nærmer sig, og det er endelig tid til at rykke udenfor. Uanset om du har en lille altan, en terrasse eller en have, kan du med disse tips finde møbler, der passer til dit uderum.

Der er kommet forår i luften, og det betyder, at det snart er tid til at rykke udenfor. 

Der er nemlig ikke noget bedre end at nyde solens første stroler i et hyggeligt og afslappende uderum. 

Men det er ikke altid let at indrette, for det kan være svært at finde de rette møbler, der passer til netop dit opholdssted.

Nedenfor har vi samlet tips til, hvilke møbler du skal vælge til altanen, terassen og haven, så du kan skabe et flot uderrum uanset størrelsen. 

LÆS OGSÅ: 25 altaner: Indret den perfekte altan

Altan 

En lille altan eller terrasse kan være svær at indrette, fordi den sætter sine begrænsninger. Find først ud af, hvad der er dens vigtigste formål: Er det en praktisk spiseplads eller et sted, du kan slappe af og læse en bog? 

Det vigtigste, når du vælger møbler til altanen, er at finde nogle, som passer i formen til den. Har du for eksempel en aflang altan, kan du med fordel indrette med smalle møbler, der har et let udtryk. En anden mulighed er at vælge en let bænk, så du kan få meget siddeplads med et enkelt møbel, der ikke fylder så meget. 

Tænk også i møbler, der enten kan klappes sammen, stables eller er multifunktionelle. Derfor er det en god idé med lette møbler, så du nemt kan rykke rundt på dem, eller stable dem, når de ikke er i brug. 

Du kan også lave et hyggeligt loungeområde på din altan, selvom pladsen er trang: Her handler det blot om at vælge loungemøbler, der ikke fylder for meget. Her er et rundt bord en god løsning, da det tager lidt plads og får altanen  til at syne større. 

Terasse 

Er du heldig at have en terasse, har du flere muligheder, når det kommer til indretning. Du har mulighed for at indrette med de mere tunge og solide havemøbler, og så kan du dele terassen op i små hyggelige områder. 

Har du en terrasse, der hverken er helt lille eller kæmpestor, er det vigtigt, at du ikke overfylder terrassen med møbler, du ikke får brugt, bare fordi der er plads til dem. Vælg derfor altid færre møbler, end hvad der er plads til. Så undgår du et rodet udtryk.

For at undgå en klemt terasse er en bænk et god valg. Den fylder lidt samtidig med, at den både er dekorativ og praktisk som siddeplads. Find evt. en bænk med opbevaringsplads, så du har mulighed for at opbevare puder, hynder og andre tekstiler. 

Har du plads til at dele terrassen op i forskellige uderum, kan du indrette et lille loungeområde og samtidig have en spiseplads, så du kan invitere de nærmeste på middag. Gode lænestole og en parasol er et must til de varme sommerdage. 

Have 

En stor terrasse eller have giver masser af muligheder for at indrette uderummet i forskellige afdelinger. Indret et stort loungeområde med sofa og sofabord, et spiseområde med plads til mange og et rum til afslapning på solsenge og daybeds.

Har du en stor have, er en terasse ikke et must. Du kan sagtens placere havemøblerne på græsset og skabe et hyggeligt område med borde, stole og andre havemøbler. Dog er det en god idé ikke at vælge træmøbler, da de hurtigt kan blive slidt af at stå direkte på græs. 

Solide havemøbler af træ er specielt egnet til store terasser og uderum, hvor de ikke synes klodsede. Hvis du gerne vil have havemøbler, som fremstår med træets naturlige farve uden maling, bør du vælge møbler af hårdt ædeltræ som teaktræ, mahogni, ipé og eg. 

Med en have eller stor terasse har du også mulighed for at indrette med solvogne og daybeds, som ellers kan være svære at have plads til.  Tænk dog altid over at vælge møbler ud fra den stilart, din terrasse har. Træmøbler passer godt til en træterrasse, mens metal- og betonmøbler står godt til flisebelagte terrasser.

LÆS OGSÅ: 25 skønne uderum