Tendenser

Bæredygtigt hus bygget på 7 timer

Det tager kun 7 timer at samle det her lille bæredygtige hus, og du kan skille det ad og tage det med, når du flytter.

Forestil dig, at du let og hurtigt kan bygge et hus hvor som helst. Du skal hverken grave ud eller støbe et fundament. Du skal faktisk bare finde en jævn overflade et sted, hvor du gerne vil bo lige nu, og skulle du ombestemme dig, så skiller du bare huset ad og tager det med. Hvis du synes, det lyder for nemt til at være sandt, så se bare her.

Det her lille bæredygtige hus hedder KODA og er designet af det estiske firma Kodasema. Fimaet skriver, at det kan samles på byggegrunden på bare 7 timer, fordi det består af simple forproducerede elementer - og det kan skilles ad på bare 4 timer. 

Se også: Bæredygtig bondegård

Det lille hus er bygget af beton, men af en meget lille mængde, og på grund af dets meget solide konstruktion, så behøver det ikke et fundament. Det kræver bare en jævn overflade og tilslutning til vand, kloak og strøm. Hvoraf det sidste mest er en formalitet. 

Med solpaneler på taget påstår Kodasema, at det lille hus faktisk kan producer mere strøm end det bruger om året. Samtidig er væggene velisolerede og designet til at holde bedst muligt på varmen, og vinduerne består af fire lag, der også forhindrer kulden i at slippe ind. 

Det bæredygtige hus har også et særligt ventilationssystem, der sikrer den bedste luftkvalitet i huset. Det forhindrer at luften i huset bliver tør og giver irriterende bivirkninger som røde øjne og tør hud på grund af det høje indhold af CO2. Noget som ellers kan være et problem i meget isolerede huse.  

Basishuset er kun 16,4 kvadratmeter, men indeholder alligevel både badeværelse, køkken, stue, teknikrum og sovehems. De forproducerede elementer kan selvfølgelig sammensættes på mange forskellige måder, og de kan både være et hyggeligt sommerhus, midlertidigt klasseværelse, en vuggestue eller strandcafé - kun fantasien sætter grænser.  

Læs mere om det bæredygtige hus KODA by Kodasema her!