Tendenser

Bordkort: 13 kreative ideer til festen

Imponer dine gæster med hjemmelavede bordkort. Vi har samlet 13 fine ideer til festbordet.

Du har inviteret til fest, men hvordan skal bordet lige dækkes? Og skal der bordkort på gæsternes plads? Vil du gøre noget ekstra ud af borddækningen, kan et bordkort i den grad være med til at løfte det æstetiske udtryk ─ og stemningen.

Se også: Inspiration til din borddækning

Bordkort - hvordan skal de se ud?

Der findes et hav af muligheder, når det kommer til bordkort. Du kan enten købe et eller lave et helt efter den stil, som du ønsker på bordet. Måske du allerede har tingene du skal bruge i den kasse, hvor du gemmer karton, lim, gimmer og lignende. Og så er det bare med at komme i gang. 

Du man med meget få ting lave et personligt og smukt bordkort, som dine gæster bliver imponerede af. For nogle gang er simpelt bare bedre! Tag fx noget brunt karton, klip det til, sæt en hampesnor igennem kortet og skriv navnet på. Så har du en meget simpel, men smuk løsning til bordet. Vil du opgradere bordkortet, kan du skrive navnet med en kalligrafi-pen, så bliver navnet skrevet lidt finere.

Når du har lavet kortet, kan du binde bordkortet rundt om en serviet, som du lægger på tallerkenen. Du kan også binde det rundt om et glas - det er kun fantasien, der sætter grænser.

Den kreative udgave

Er du lidt mere kreativt anlagt, kan du gøre lidt mere ud af dit bordkort. Det kan være, at du vælger at skrive dine gæsters navn på en ting såsom en musling, en sten eller noget lignende. Det er med til at gøre din borddækning personlig. Ved højtider som påske eller jul kan du skrive navnene på et malet æg eller en gennemsigtig julekugle.

Du kan finde masser af fine ting i hobbyforretninger, som du kan bruge til at lave bordkort af. Her kan du finde noget tykt karton i forskellige farver, som du kan klippe og klistre med. Mal evt med nogle vandfarver på kortet for at få lidt effekt.

Se også: 15 smukke sorte tallerkener

Du behøver ikke kun bruge papir for at lave et fint bordkort. I hobbyforretninger kan du både finde ler og gips, som du kan lave en fin figur ud af.

Sådan laver du en bordplan

En udfordring er bordkortet, en anden er selve bordplanen. For hvem skal sidde ved siden af hvem? Det er måske ikke det helt store problem, hvis du blot har inviteret de nærmeste over til påskefrokost eller julemiddag. Men står den på bryllup, barnedåb eller et andet stort arrangement kan det være lidt af et puslespil.

Der dukker mange spørgsmål op, når bordplanen skal laves. Man kan eksempelvis være i tvivl, om der skal laves et børnebord, og om der er visse familiemedlemmer, der ikke skal sidde ved siden af hinanden. Et godt råd er, at du ikke skal blande dine gæster alt for meget. Det primære formål med bordplanen er at sikre godt humør og god stemning unde hele festen, og det kan være lidt af en udfordring, hvis du kun sætter fremmede mennesker ved siden af hinanden.

Se også: 15 spisebordsstole vi drømmer om!

Det er næsten nemmere at lave en bordplan efter, hvad man ikke skal gøre. Hvis du ved, at der er nogle venner eller familiemedlemmer, der nemt kommer op at toppes, er der ikke nogen grund til at sætte dem ved siden af hinanden. Derudover skal du ikke sætte alle singlerne ved samme bord. Du skal hellere mikse par og singler, så man får en god dynamik ved bordene. Det betyder også, at alle par ikke behøver ved siden af andre par.

BORDKORT I SERVIET

Lav et simpelt bordkort, som du putter ned i en foldet serviet. En smuk og let løsning.

BLOMSTER

Fold dit bordkort rundt om nogle smukke blomster for et naturligt udtryk.

HJERTE

Et bordkort behøver ikke være firkantet. Klip et hjerte ud af et stykke karton og skriv navnet i guldskrift.

PÅSKE

Til påske kan du skrive eller klistre navnet på et æg - her et æg lavet i beton.

BRUG NATUREN

En serviet, et bånd, en gren og et bordkort. Så har du den fineste borddækning.

STUDENT

Er du lidt ekstra kreativ, kan du brodere en lille studenterhue, som kan sættes på bordkortet. Alternativt kan man tegne en studenterhue eller sætte et klistermærke på kortet.

MADVARER

En sjov idé, hvor man har brugt en citron som holder til bordkortet. Kun fantasien sætter grænser!

BORDKORT UNDER GLASSET

I stedet for at placere bordkortet på en tallerken, så bind det i stedet fast til glaset. Det giver et helt nyt udtryk.

HAVEPLANTER

Find grene og blomster fra haven og brug det som bordpynt.

TRÆ

Skriv gæstens navn på en lille træbrik for at få et nordisk look.

RUSTIK

Et smukt, rustikt udtryk, hvor man har skrevet med tavlekridt på et hjerte. Har du andre figurer eller andet pynt derhjemme, kan du også bruge det som bordkort.

DET SIMPLE LOOK

Du behøver ikke andet end et foldet kort og en flot håndskrift for at lavet et smukt og simpelt bordkort.

KAGEPAPIR

Kagepapir med blonder kan være en rigtig god løsning, hvis du vil lave et smukt bordkort.

Mere inspiration? 

Har du lyst til at gøre lidt ekstra ud af din borddækning, næste gang du skal have gæster? Vi har samlet 6 forskellige borddækninger, som du kan lade dig inspirere af. Find dem alle her!

 

Læs mere om: