Tendenser

Danmarks bedste bade-spots

I sommervarmen er der intet bedre end at blive kølet ned i det kolde og forfriskende vand. Men hvor skal man bade i Danmark? Vi guider dig til de bedste bade-spots.

Danmark er omringet af vand, og det betyder, at næsten uanset hvor du befinder dig, vil du kunne tage en dukkert i det kølige og forfriskende vand.  Og der er masser af skønne steder at vælge i mellem – fra flotte hvide sandstrande til byernes stemningsfyldte havnebade.

Vi har samlet 12 strande og havnebade, som er et besøg værd denne sommer.

SE OGSÅ: Sommer i København- det skal du opleve

Danmarks bedste bade-spots 

1. Løkken strand

Løkken Strand er en perle i Nordjylland. Med gåafstand fra byen og med en bred og hvid sandstrand, er det god grund til, at det er et populært sted at tage en dukkert. Løkken har også et hav af aktiviteter, der gør stranden endnu mere attraktiv om sommeren. Hos North Shore Surf kan du blandt andet leje surf- og sup-boards eller melde dig på et hold, hvis du er nybegynder. I byen er der streetfood, restauranter og caféer, hvor du kan få en bid mad eller en kold drink i sommervarmen.

2. Aalborg havnebad

Med Jomfru Ane Parken som forhave ligger Aalborg havnebad centralt i byen. Havnebadet er en flydebro med badebro, hvoraf to af bassinerne er til børn, hvilket gør havnebadet til et perfekt sted for børnefamilier. Derudover har havnebadet et hav af faciliteter såsom stole, parasoller sup-boards og klatrevæg, der gør havnebadet til et ideelt sted at tilbringe en varm sommerdag.

3. Amager strandpark

Amager strandpark er uden tvivl et af de bedste steder at tilbringe en varm sommerdag eller lun sommeraften. Strandparken er enorm, så selv på de varmeste dage, vil du altid kunne finde dig en plads. I strandparkens sydlige del er der en promenade og gode områder til boldspil og afslapning samt store græsarealer, der også gør strandparken ideel til en picnic.

4. Svanemøllen strand

Tæt på København og alligevel væk fra storbyens ræs ligger Svanemøllen Strand. En hyggelig badestrand, hvor det er muligt at få en forfriskende dukkert i det klare vand. Men kom tidligt på de varme dage, for stranden er velbesøgt, og det kan være svært af finde et sted at lægge sig.

5. Den permanente, Aarhus

2,5 km nord for Arrhus centrum ligger Den permanente, en af Aarhus’ bedste og mest populære badestrande. Stranden er udstyret med omklædningsrum, toilet og en kiosk – alt, hvad du har brug for til en dag på stranden. Uden for badeklubbens område er der grill og bålpladser, der også gør stranden til et  perfekt sted  at opholde sig med venner på lune sommeraftener.

6. Hornbæk Strand

Hornbæk er en af Nordkystens med populære badebyer med en kilometerlang strand, der giver dig ro og masser af plads at dase på. I sommermånederne er Hornbæk en livlig by med masser af hyggelige caféer, bagerier og fine butikker. "Det Fedtede Hjørne”, byens helt egen Street Food, er bestemt også et besøg værd – og så ligger det kun få minutters gang fra stranden.

7. Havnebadet Sandkaj, Nordhavn

Københavns sprudlende bydel Nordhavn er i sommermånederne et af de mest populære steder i København. Her flokkes folk i alle aldre langs vandet, og stemningen er i top. Bliver du ved kajen hele dagen, er der mange muligheder for forfriskninger, kaffe og lækker takeaway. Vær dog opmærksom på, at der i sommermånederne næsten altid er tætpakket – så hvis du vil have meget plads for dig selv, er Nordhavn nok ikke stedet for dig.

8. Blåvand Strand

Oplev Vesterhavet fra dets bedste side ved Blåvand Strand, hvor der er kilometervis af smuk, hvid sandstrand. Ved Blåvand er der tilpas lavvandet og ingen kraftig Vesterhavsstrøm, hvilket gør stranden til en af Danmarks mest børnevenlige strande.

9. Dueodde Strand

Bornholms mest berømte strand – og måske endda også en af Europas bedste. Her er vandet klart og rent, og sandet så ultrafint, at det har været brugt til timeglas. Der er mange revler, så der er både lavt og dybt tæt på kysten, og så er stranden omgivet af klitter, hvor du kan finde læ og ligge helt uforstyrret.  

10. Kerteminde Nordstrand

Bor du på Fyn, er Kerteminde Nordstrand stedet, du skal tage til på de varme sommerdage. Stranden er primært med sand, men der er også områder med græs, hvis du er mere til det. Derudover er der masser af aktiviteter ved stranden: beachvolley, håndboldbaner, minigolf og en kiosk med mulighed for køb af diverse forfriskninger.

11. Havnebadet Islands Brygge

Midt i København ligger Havnebadet Islands Brygge, der ligesom Københavns andre havnebade, er velbesøgt om sommeren. Her flokkes Københavnere og turister med deres venner og familier - og der er altid garanteret en god stemning. På plænen foran badeanlægget er der gode muligheder for en picnic. 

12. Ballehage Strand

Ved Marselisborgskoven, 4 km syd for Aarhus centrum, ligger Ballehage Strand i skønne omgivelser. Her kan du også finde den populære cirkelformede badebro "Den uendelige bro", der næsten er som et kunstværk i sig selv. 

SE OGSÅ: De bedste isboder: Her er jeres favoritter