Tendenser

De bedste burgere i København

Det er altid burgertid. Se her, hvor du skal spise din næste burger i København, der huser alt fra de klassiske og simple burgere til de opfindsomme og veganske.

Dagene hvor Den Gyldne Måge dominerede som burgerkonge er for længst ovre. København bugner med lækre burgerbarer, hvor du kan få stillet din sult efter den amerikanske og geniale opfindelse i lag. Der er gået sport i at lave den mest velsmagende og saftige af slagsen og der er noget for enhver smag uanset om du er til ko eller kikærter. Se her, hvor du skal sætte tænderne i din næste burger.

LÆS OGSÅ: København | Byens oaser

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

De 5 bedste burgere i København

Jagger

Et opslag delt af JAGGER Copenhagen (@jagger_ff) den

Der er ikke så mange dikkedarer på Jagger. Det er klassisk one-stack burger, som kan holdes i én hånd med tyndt skårne fritter. Og det holder. Burgeren er saftig og velsmagende i gylden briochebolle med enkle komponenter alt afhængig af hvilken version, du kaster dig ud i. Til fritterne har du også forskellige valg af dyppelse, hvor bearnaisen er et sikkert hit. Det er nemlig Danmarks bearnaise-konge, Rasmus Oubæk, der står bag Jagger. På drikkekortet finder du øl, milkshake, sodavand og forskellige frozen daiquiris cocktails.

Jagger har burgerbarer på Nørrebro, Vesterbro, Amagerbro, Frederiksberg og København K

Stefanos Pizzabar laver ikke kun gode gedigne pizzaer i alverdens afskydninger. Den hyggelige pizzabar på Stefansgade på Nørrebro gør det også godt udi burgere, der spænder fra den helt klassiske med okse til bøfsandwich med brun sovs, crispy kylling og vegetar-versionen med portobello, gedeost og spinat.  Fritterne er sprøde og klassisk grillbar-tykke og tørsten kan du slukke i sodavand, San Pellegrino eller fritz cola.

Stefanos Pizzabar, Stefansgade 33, 2200 København N

42 Raw

Et opslag delt af THE OFFICIAL 42RAW (@42raw) den

Er du hverken til kød, ost eller gluten har 42 Raw den ultimative burger, der 100 procent plantebaseret men stadig godt snasket. Den veganske burger bliver serveret i en økologisk og glutenfri bolle med en vegansk bøf proppet med proteiner, romaine salat, lucernespirer, tomat, marinerede rødløg og en dressing, som du selv vælger. Fritterne er lavet på søde kartofler og supplerer burgeren godt, selvom de ikke er de sprødeste i verden. Sluk tørsten sideløbende i en friskpresset juice, smoothie eller milkshake.

42 Raw har butikker i København K, Frederiksberg, Hellerup og Lufthavnen

LÆS OGSÅ: Guide til grøn take away

Sliders

Et opslag delt af Sliders (@sliderscph) den

Har du svært ved at vælge, når du kigger på menukortet? Så er Sliders kommet for at redde dig. De små burgere giver dig mulighed for at smage flere på en aften, hvilket er genialt, når nu menukortet byder på forskellige fristelser som svin braiseret i kokosmælk, sesamolie, citrongræs og hvidløg, braiseret ande- og kyllingebryst i sød chili, hoisinsauce toppet med sukkerærter, forårsløg og peanuts og flammegrillet bøf af hakket okse med brie, parmesan, blåskimmel og tre slagsstegte svampe. Mange af varianterne kan også fås med vegetarbøf, mens fritterne kan krydderes med 24 karat guldflager (!). Du kan få Gyldne Damer i glasset, vin, sodavand, shakes eller cocktails.

Sliders har burgerbarer på Nørrebro og Vesterbro

Gasolin Grill

Den lille danske burgerjoint er på det amerikanske magasin Bloombergs liste over verdens bedste burgere. Som nummer 27 ligger den flot placeret, og derfor er den heller ikke til at komme udenom. I den gamle benzintank i hjertet af København, kan du få helt simple, velsmagende og amerikansk inspirerede burgere. Der er øko-kød i den bløde bolle, der lyder af navnet ’potato roll’, da der er kartoffelmos i. Udover den klassiske bøf finder du ost, dressing, lidt syltede agurker og løg. Fritterne er godt salte med 80’er bølger, mayoen klassisk og colaen på dåse. Ganske simpelt. Genialt godt.  

Gasolin Grill, Landegraven 10, København K

Pssst! Henover sommeren åbner Gasolin Grill i den gamle kiosk nede på Vesterport st. og du en også finde en lille filial på madmarkedet ved Bodenhoff Plads.

LÆS OGSÅ: 5 steder, du skal spise is

Læs mere om: