Tendenser

De bedste nye brunch-steder

Start weekenden med en brunch i hyggeligt selskab og se de bedste nye steder her, der byder på friske veganerretter, mexicanske tortillaer og surdejsvafler med mjødurt.

Brunchen er tilbage i en opdateret version, hvor især de veganske retter hitter, mens klassikerne er blevet forfinet og holdt i små serveringer, så de ikke flyder sammen på din tallerken. Vi har fundet de fem bedste nye brunch-steder til dig her.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

5 nye brunch-steder

Acacia

Et opslag delt af Acacia (@acacia_kbh) den

Det er mor og datter, der står bag den lille café Acacia på Gammel Kongevej på Frederiksberg, hvor der bliver lagt hjerteblod i de glutenfri, veganske og økologiske retter, der skiller sig ud med både udseende og smag. Du finder ikke en decideret brunch-menu men mange forskellige småretter som vafler bagt på grøn bananmel, chiagrød med blåbær, pistacie, ristet kokos og citrontimian og hertil juicer i forskellige afskygninger, kaffe fra Coffee Collective og te fra britiske Rare Tea Company.

Pris: afhænger af ret.

Acacia, Gammel Kongevej 171, 1850 Frederiksberg

LÆS OGSÅ: 11 favoritsteder i København

Winterspring

Dessertbaren Winterspring kan udover delikate desserter også lave brunch. Som indretningen er den simpel og elegant med yoghurt lavet på mælk fra jerseykøer med granola og blåbær, pocherede æg med porre, rugbrød og salat samt surdejsvafler med mjødurt, creme fraiche og solbær. Det er altså en tre-retters menu, som du har i udsigt, hvis du sætter ind i den hyggelige dessertbar. Til brunchen hører kaffe eller dagens te.

Pris: 350 kr. eller 425 kr. hvis du topper med et glas champagne.

Winterspring, Store Strandstræde 16, 1255 København K

Sanchez 

Et opslag delt af SANCHEZ (@sanchezvesterbro) den

Københavns mexicanske darling Sanchez serverer også brunch – perfekt, når du er gået kold i den klassiske granola eller har tømmermænd. Brunch-menuen byder på forskellige mexicanske specialiteter med tortilla som omdrejningspunkt. Alt afhængig af at dit valg, kommer hertil salsa, avokado, æg og bønner eller østers, langtidsstegt øko-svin og marineret tun. Udvalget er stort og serveringerne smagfulde og smukt rustikke.   

Pris: afhænger af ret.

Sanchez, Istedgade 60, 1650 København V

LÆS OGSÅ: De bedste burgere i København

Sanders

Et opslag delt af Sanders (@hotelsanders) den

Kom indenfor i køkkenet og sæt dig til rette. Sådan føles det på det københavnske boutique hotel Sanders, der ikke huser en reel restaurant, men serverer for dig i de hjemlige og stilfulde omgivelser. Her kan du vælge mellem mange små klassiske morgenmadsanretninger som pocherede æg, laks med spinat, forårsløg og citron og belgiske vafler med blåbær og creme fraiche, hvis ikke du går efter den sikre tallerken med skinke, ost, syltetøj, blødkogte æg og brød.

Pris: Afhænger af ret.

Sanders, Tordenskjoldsgade 15, 1055 København K
 

Plant Power Food

Både veganerne og folk med hang til at forevige deres mad på Instagram vil elske Plant Power Food. Deres farverige og vegansk brunch består bl.a. af rispapirruller med avokado, surdejsbrød, champignonpaté, kikærtesalat, dehydrerede kålchips og en valgfri smoothie – med et sugerør lavet ud af majs. Omtanken for miljøet er nemlig tænkt ind i hele restaurantens koncept, der er indrettet med lavenergipærer og genbrugsmøbler.

Pris: 165 kr.

Fælledvej 15, 2200 København N

LÆS OGSÅ: Guide til grøn take away