Annonce
Tendenser

Denne tendens giver dig luksuriøs råhygge i din stue

Et skelsættende årti for dansk design er tilbage i en 2021-udgave.

Vi er mange, der i det sidste år har tilbragt mere tid i vores hjem end nogensinde før, og måske derfor fylder lysten til at indrette os på en måde, der skaber rammerne om et godt liv, rigtig meget lige nu.

Og her byder en af tidens store tendenser på alt det, vi har brug for.

Et skelsættende årti er tilbage

Organiske former, bløde tekstiler, bløde nuancer – 1950’erne var et skelsættende årti for dansk design, og periodens fokus på håndværksmæssige detaljer og funktionelt design er tilbage i en opdateret version i 2021.

Det er 1950’ernes bedste elementer, vi omgiver os med i dag: Runde former, omfavnende linjer og sanselige retrooverflader, der skaber personlighed og sjæl i indretningen.

Møbel-kram

Fra 1950’erne kender vi eksempelvis de små sofaer med runde kurver i smukke farver, og de svungne designs og det bløde formsprog ses i dag i nærmest omfavnende stole og sofaer med bløde tekstiler. De organiske former har domineret trendbilledet i flere sæsoner, men tendensens udtryk er nu, måske forstærket af corona, stærkere, end vi hidtil har set det.

Runde hjørner og blød 50’er-indretning: Sådan får du stilen

  • Gå efter en mindre sofa og en lænestol, hvis design i sig selv bibringer rummet karakter, og spar på de andre detaljer.
  • Vælg designs med bombastiske linjer i rolige farver for at skabe balance i indretningen.
  • Mal væggene i støvede pasteller, som komplimenterer blødheden i møblernes formsprog.
  • Udnyt, at de svungne designs ikke har en bag- og forside, og placér dem ude i rummet, så der skabes luft i indretningen.

4 gode designs til stilen

Heim, sofa, L 200 x H 86 x D 120 cm, 9.999 kr. Fra ILVA.

Lund, lænestol, L 82 x H 101,5 x D 82 cm, 9.999 kr. Fra ILVA.

Selma (designet af Says Who), sofa, L 184 x H 77 x D 88 cm, 6.999 kr., lænestol, 3.799 kr., og fodskammel, 1.749 kr. Fra ILVA.

Ashton, bænk, L 120 x D 59,5 x H 85 cm, 3.299 kr. Fra ILVA.

Obs på overfladen

Det er det personlige udtryk i indretningen, der virkelig skaber et hjem, og her spiller overflader og tekstiler en hovedrolle. Variation i de taktile oplevelser i rummet, f.eks. i form af kombinationen af hård marmor og tykke, bløde tæpper eller kølige pasteller og varmt mørkt træ, giver indretningen karakter.

Rene retrodetaljer: Sådan får du stilen

  • Fokusér på forskellige taktile oplevelser i dit valg af tekstiler og overflader. Velour, træ, plys, keramik – en god blanding skaber en distinkt retrofornemmelse.
  • Vælg et blødt, måske endda vamset, tæppe, som samler indretningen. Og så er det rart at gå på.
  • Vælg elementer i mørkt træ, som tilføjer rå hygge til vores ofte meget lyse hjem.
  • Elegance og robusthed er nøgleord for den opdaterede udgave af 1950’ernes epokeskabende designs. Vælg f.eks. et robust bord med spinkle, nærmest grafiske ben for at ramme det rigtige miks.

4 designs med det helt rigtige 1950'erne udtryk - anno 2021

Neptun, sofabord i brunt marmor, H 47,5 x Ø 80 cm, 2.499 kr. Fra ILVA.

Norton, spisebord, H 73 x Ø 110 cm, 4.799 kr. Fra ILVA.

Bastia, sofabord i glas og fransk flet, Ø 80 cm, eg. 4.499 kr. Fra ILVA.

Logina, glaspendel, 699 kr. Fra ILVA.

Indret dit hjem med ILVA

ILVA er et moderne og levende boligunivers med et bredt udvalg af møbler og tilbehør. Hos ILVA finder du kvalitet, design og inspiration til dit hjem. Se meget mere her.

 

Læs mere om: