Tendenser

Elegant hylde vinder Mad & Boligs designpris

Vinderen af Mad & Boligs designpris 2019 er nu fundet. I læsere har stemt, og prisen går til hylden OT02!

Bæredygtighed er i fokus, når FSC Danmark i samarbejde med Mad & Bolig hylder nytænkende design ved FSC Design Award.

I konkurrencen, der løber af stablen 21. november, deltager unge lovende designtalenter, der kommer fra Danmarks bedste design- og arkitektuddannelser rundt om i landet.

De i alt 55 designstuderende har alle haft frie tøjler til at skabe et innovativt og bæredygtigt møbel i FSC-certificeret træ. Der er i alt 46 forskellige designs, som jer læsere har haft mulighed for at stemme på via vores website.

Her er vinderen

Nu er stemmerne talt sammen, og det design, som har fået flest stemmer, og dermed er vinderen Mad & Boligs designpris 2019, er hylden OT02 designet af Oliver Bank Termøhlen, der kommer fra VIA Design & Business.

Hylden OT02 er fremstillet i massivt egetræ og måler 60 x 25 x 3. Den beskrives som en raffineret egetræshylde med skjult opbevaring i form af en skuffe.

Den skjulte skuffe gør, at hylden både er pladsbesparende og funktionel. Den kan bruges i entreen til nøgler, småpenge og andre ting, der skal gemmes væk. Eller i stuen med din yndlingsvase, eller i soveværelset til slips, ure og smykker. Kun fantasien sætter grænser.

Til spørgsmålet om, hvordan han har det med at vinde Mad & Boligs designpris svarer han:

- Jeg havde absolut ikke regnet med det. Det er fedt, at nogen udefra har været inde at kigge på mit møbel, og at de kunne lide det.

- Læsernes pris er den største pris for mig. For det er dem, der skal købe produktet i sidste ende, lyder det fra Oliver Bank Termøhlen.

FSC Design Award 

Udover vinderen af Mad & Boligs designpris bliver vinderen af FSC Design Award 2019 også fundet denne dag. Denne pris bliver kåret af et dommerpanel.

Her er det skamlen Arabesk designet af Morten Schnedler Jørgensen, der kommer fra VIA Design & Business, der vinder prisen. 

Vinderen af FSC Design Award kommer på en designrejse til Vietnam med møbelproducenten ScanCom International.

Her skal Morten Schnedler Jørgensen i samarbejde med ScanCom International videreudvikle en prototype af vinderdesignet frem imod et salgsklart produkt. Selvfølgeilig produceret i FSC-certificeret træ.

- Det kommer meget bag på mig, da jeg har været meget presset. Jeg fik først mit møbel klar tirsdag aften, 12 timer inden deadline, lyder det fra Morten Schnedler Jørgensen efter overrækkelsen.

Klimakonference

Hele dagen for FSC Design Award blev skudt i gang med en klimakonference, der samlede folk fra møbel-, tekstil- og designbranchen til en snak om bæredygtighed og grøn omstilling.

Her var eksperter inden for området inviteret til at fortælle om blandt andet grønne tendenser, grønne ambitioner, og hvordan man integrerer bæredygtighed i hele ens virksomhed.