Tendenser

Elegant vinderlampe kan nu blive din

I 2018 vandt Emma Bukhave Vidarsson og Anna Ohmsen FSC Design Award og Mad & Boligs designpris. Siden er det gået slag i slag for den handlekraftige duo, og nu kan den bæredygtige lampe komme hjem i din stue.

- FSC Design Award har åbnet mange døre for os og givet os et skub i den rigtige retning.

Ordene kommer fra Emma Bukhave Vidarsson, der i 2018 vandt både FSC Design Award og Mad & Boligs designpris sammen med Anna Ohmsen. Makkerparret vandt som de første nogensinde begge priser for pendlen Frames, der af dommerpanelet blev kaldt både ”magisk” og ”dragende”.

Nu kan lampen blive din

Siden designduoens suveræne sejr er det gået slag i slag, og nu kan alle de læsere, der gav Frames en stemme med på vejen, få den bæredygtige lamellampe hjem i deres stuer. Det danske designfirma NORR11 har nemlig valgt at sætte det skulpturelle design i produktion – og dét i hele fire varianter med forskellige overfladebehandlinger af egetræet.

-  Vores dna passer rigtig godt sammen med NORR11’s, siger Anna Ohmsen og fortæller, at der fra starten var ”en god connection” mellem firmaet og Frames-designerne. Det skyldes til dels, at parterne har en fælles passion for de rå, naturlige materialer og bæredygtighed, mener designduoen.

 

Hjælp til ny prototype

Forud for aftalen med NORR11 var gået et sparringsforløb med produktionsvirksomheden Kvist Industries, der står bag produktionen af møbler for store anerkendte brands som Fritz Hansen, Fredericia Furniture og FDB Møbler. En del af sparringsforløbet var en rejse til Kvist Industries’ fabrik i Letland, hvor der blev arbejdet på en prototype frem imod et salgsklart produkt.

- Vi fik lov at lave en ny prototype af vores design på fabrikken, og det gav en ret stor forståelse for produktionen, beretter Anna Ohmsen, der mener, at den nye prototype gav dem et godt ståsted i forhold til at få lampen i produktion, da de kom hjem fra Letland.

- Kvist har hjulpet med at gøre designet mere holdbart, supplerer Emma Bukhave Vidarsson og fortæller om små rettelser fra produktionsvirksomheden – såsom en forstærkning af samlingerne i lampens hjørner - der har gjort designet mere raffineret.

Et godt match

Derfor kunne de to unge designstuderende sidste forår præsentere en mere holdbar version af deres magiske og dragende lampe under den københavnske designuge 3 Days of Design. Undervejs mødte designduoen op hos NORR11, og de følte med det samme, at deres design ville passe godt ind her - og med kun få finjusteringer i designet er lampen nu en del af NORR11’s sortiment.

LÆS OGSÅ: Bæredygtig lampe vinder hele to designpriser 

Målet er nået

- I forvejen var NORR11 faktisk ret fascinerede, og da vi hev fat i dem, havde de allerede fulgt lidt med på sidelinjen, fortæller Anna Ohmsen, som mener, at det ultimative mål med vinderlampen er nået.

- Det bliver stort, når folk køber lampen, supplerer Emma Bukhave Vidarsson, og Anna Ohmsen istemmer:

­- Det bliver så fedt at få noget feedback på produktet fra køberne.

 

Designerne bag Frames:

Emma Bukhave Vidarsson og Anna Ohmsen vandt med lampen Frames i 2018 både FSC Design Award, som

Mad & Bolig er partner ved, og Mad & Boligs designpris, hvor vinderen findes via læserafstemning.

Designduoen lavede lampen under deres tredje semester på Det Kongelige Danske Kunstakademi.

 

I butikkerne nu:

Frames kan købes hos NORR11 i København, på NORR11.com og hos NORR11’s forhandlere, heriblandt Illums Bolighus. Den findes med fire forskellige overfladebehandlinger af egetræet. Emma Bukhave Vidarsson og Anna Ohmsen arbejder desuden på at udvide Frames til en hel kollektion af forskellige lamper.